Ort
Trollhättan
Startdatum
4 Mar 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Amanda Granat Petersen
Nummer
41620
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Vi lär oss rita/illustrera i appen Procreate. Det digitala verktyget ger oss många fördelar i jämförelse med att rita analogt. Vi kan till exempel gå tillbaka och ändra och göra om då olika delar av bilder ligger i olika lager.

Att överföra sitt tecknande från det analoga pappret och pennan till det digitala, kan kännas överväldigande. Att arbeta i lager och använda sig av olika lagerinställningar kan ta dina illustrationer och din tecknarprocess till helt nya nivåer, men frågan är, hur startar man? 

Innehåll
I denna kurs kommer du steg för steg bli vägledd genom den digitala tecknarprocessen. Vi kommer att lära oss hur vi kan bryta ner en bild till grundformer, för att sedan bygga upp den steg för steg med fördelarna som det digitala verktyget kan ge oss.

Genom kursen kommer du att få med dig verktyg i form av hur du kan tänka kring hur du bygger upp komplexa illustrationer från grunden, med enkla medel.

Procreate heter appen vi kommer att rita i. Vi kommer att använda en inspirationsbild och dessa moment kommer vi att gå igenom: skissa enkla grundformer, detaljer, färglägga, bakgrund, förgrund, applicera reflekterande ljus, markera skuggor och högdagrar.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i Procreate. Du behöver ingen specifik förkunskap i varken analog eller digital teckning för att kunna tillgodose dig kursen, då vi lär oss programmet stegvis genom de olika momenten. Momenten är också anpassade för att möte dig på den nivå du befinner dig i dina teckningskunskaper. Kursen vänder sig till vuxna, minimiålder 16 år.

Kursledare
Din kursledare Amanda har studerat 3D-animation och visualisering på Högskolan Väst i Trollhättan. hon studerar för närvarande till kulturskolepedagog, dessutom arbetar hon timmar på kulturskolan N3 i Trollhättan, samt även på Konsthallen i Trollhättan. Amanda har tecknat och ritat hela sitt liv, och sedan 2015 har hon ritat digitalt. Hon startade med en ritplatta och ritade i photoshop. Men sedan flera år använder hon iPad pro och ritar sedan dess i programmet Procreate. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du behöver ha med dig: iPad, Apple Pencil och Procreate.

Har du utrustning som motsvarar detta är det helt okej. Många ritprogram är uppbyggda på liknande sätt, därför skulle det vara möjligt att tillgodose kursen med likvärdig utrustning och program.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 21, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde