Ort
Karlstad
Startdatum
21 Aug 2022
Tid
15:00-18:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
59367
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Är du sugen på freestyle? Ha roligt med din hund och låt den få showa ordentligt under detta prova på tillfället! Testa på att lära din hund olika moment som kan användas i ett lydnadsprogram till musik.

Innehåll

Ha roligt med din hund och låt den få showa ordentligt genom att träna Freestyle tillsammans! Freestyle är en hundsport där man sätter ihop ett program av olika tricks till musik. Det är en väldigt tillåtande hundsport då man själv bestämmer innehållet och kan på så vis anpassa tricks utefter hundens förutsättningar.

På kursen kommer vi gå igenom:

  • Belöningsutveckling
  • Inlärningsprocesser
  • Tricksinlärning
  • Sätta ihop flera tricks efter varandra
  • Hur man väljer musik
  • Hur man sätter ihop ett program till musik

 

Upplägg
Kursen är under ett tillfälle och hålls inomhus i Dog-o-rama Hundsporthall på Ilanda. Under tillfället kommer teori varvas med praktiska övningar. Varje ekipage möts utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan.

Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.


Förkunskaper
God vardagslydnad. Kursen är lämplig för en hund från sex månader gammal.

Kursledare
Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Nu har hon tagit tag i sina drömmar igen och utbildar sig till Certifierad hundtränare och coach. Hon har i dag en labradorvalp som heter Svante.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela ras vid anmälan. Ta med olika leksaker, mycket godis i små bitar till hunden, vattenskål och en filt.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Dog-o-rama Hundsporthall

Rådalsvägen 13, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Utforska ett ämnesområde