Tre personer på ett pass med pilatesbollar
Kurs

Prova på PILATES med avslappning och meditation

Ort
Karlstad
Startdatum
15 Okt 2023
Tid
16:00-16:45
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Linda Häggqvist
Nummer
74336
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Ett perfekt pass för dig som är nyfiken på vad pilates kan ge.

Innehåll

Pilates är en skonsam, säker och effektiv träningsform. Rörelserna utförs i samspel mellan kropp och tanke i ett lugnt och harmoniskt tempo. Övningarna utförs med precision och koncentration vilket leder till total uppmärksamhet på varje moment i rörelsen och ger god kroppsmedvetenhet. 

Vi går igenom pilatesteknik, uppvärmning samt grundläggande pilatesövningar. Målet är att du ska få en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp med bättre kroppskontroll, kroppsmedvetenhet och hållning.

Upplägg

Detta är ett tillfälle att prova på den fysiska yogan. Passet är 45 min långt.

Förkunskaper

Alla kan komma som har möjlighet att ligga på rygg, mage och sidan på matta på golvet. Vi kommer även att utföra vissa övningar sittandes.

Kursledare

Linda har varit kursledare för Medborgarskolan i över 10 år. Hon har undervisat i pilates för nybörjare, fortsättning, gravida samt nyblivna mammor. Hon är utbildad genom The Pilates Standard och har förutom på Medborgarskolan undervisat pilates i London och på Selma Spa i Sunne.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Vi använder den egna kroppen som redskap. Matta finns att låna på plats. Använd gärna mjuka behagliga kläder. Kom ombytt då det inte finns omklädningsrum eller dusch.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning. Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet.

Detta är ett tillfälle att prova på den fysiska yogan. Passet är 45 min långt.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Utforska ämnesområde