En grupp av kvinnor praktiserar yoga utomhus
Kurs

Qigong med Thorwald Lorentzon - för alla

Ort
Ystad
Startdatum
12 Okt 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Thorwald Lorentzon
Nummer
62423
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Vi lär oss olika kortare och längre qigongformer för att öka och balansera denna energi och träna koncentration. Qigong blir till stor nytta i din vardag genom att du får ökat lugn, naturligare andning och bättre kroppsuppfattning.

Missade du kursstarten? Då kan du efteranmäla dig och betala de resterande träffarna.

INNEHÅLL
Qi byter "livsenergi" och gong betyder "arbete". När du utövar qigong arbetar du alltså med din egen livsenergi men även med energin som omger oss. Vi lär oss olika kortare och längre qigongformer för att öka och balansera denna energi och träna koncentration. Qigong blir till stor nytta i din vardag genom att du får ökat lugn, naturligare andning och bättre kroppsuppfattning. Qigong gör dig gott, både för din knopp och kropp.

UPPLÄGG
Qigongformerna tränas vid varje kurstillfälle, där också tankar och teori kring kinesisk medicin behandlas. 6 sammankomster á 1 timme och 30 minuter.

LEDARE
Thorwald Lorentzon arbetar med traditionell kinesisk medicin, bl. a som lärare i meditation, qigong och tai chi. Han är verksam runt om i södra Sverige med kurser, utbildningar, föreläsningar och behandlingar. Thorwald är även skribent i tidningarna Nära och Inspire och har medverkat i P1:s Utbildningsradion.


FÖRKUNSKAPER
Detta är en öppen kurs som inte kräver några förkunskaper, Ett intresse är att lära sig något nytt och att vara öppen för lite nya idéer är däremot nödvändigt. Rörelserna får deltagaren göra utifrån egen bästa förmåga och hälsotillstånd.

BRA ATT VETA
Avvakta kallelse i posten/mailen! Det går bra att hoppa in i kursen även efter kursstart.

FÅ RABATT
Då qigong och meditation kompletterar varandra så får du 200 kr rabatt om du anmäler dig till båda Thorwalds kurser!

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information

Ort

Göken, seniorernas hus

Petrigatan 10, Ystad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde