Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örebro
Startdatum
27 Jan 2020
Tid
15:15-16:45
Dag
Måndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Eva Järnkvist
Nummer
42776
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Qigong senior är en grundträning utformad efter äldre människors behov, från pensionsålder och uppåt. Det är en systematisk genomgång av hela kroppen där vi gör långsamma mjuka rörelser under koncentration med syfte att få igång cirkulationen av energi och blod i kroppen.
 
Innehåll
Den traditionella kinesiska medicinen har sina rötter mer än 5000 år tillbaka i tiden och genomsyras av helhetstanken att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra. De gamla kineserna hade så stort medicinskt kunnande att de klassificerade de olika inre organen och deras funktioner många hundra år innan denna kunskap utvecklades i västerlandet. 
 
Övningarna består av avslappning, som gör kroppen och sinnet lugnare. Rörelser som stimulerar energiflödet i kroppen och som löser upp spänningar, blockeringar och mjukar upp lederna. Koncentration som befrämjar läkeprocesser och som gör dig lycklig och harmonisk. Vi varvar teori med de praktiska övningarna.

Upplägg 
Detta är ett gratis prova på-tillfälle. Obs! Föranmälan krävs. Vi erbjuder en terminskurs med start den 3 februari.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Kursledare
Eva Järnkvist, utbildad instruktör inom Delfinkraftens Qigong, Seniorqigong, samt steg 1 (Jichu gong) och steg 2 (dong gong) alla inom Biyunmetoden, samt Catsinstruktör.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kom i lös ledig klädsel, inga skor och ta gärna med en vattenflaska.

Friskvårdsbidrag
Till den här kursen kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Utforska ett ämnesområde