Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Linköping
Startdatum
26 Okt 2019
Tid
09:00-17:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Johan Bergsten
Nummer
16621
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Lär dig om radarnavigering. För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.
Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheteter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt. I kursen ingår ett praktikpass för att skapa förståelse för hur radarn funkar och hur den ska användas på bästa sätt.

UPPLÄGG
Vi träffas en heldag, 26/10 med teori mellan kl 9-17 i Medborgarskolans lokaler på Collegium, med en paus för lunch. Teoriprov sker i anslutning till kursens avslut samma dag.
Praktikpass preliminärt den 27/10 maj, kl 09.00 med utgångspunkt från Askersund. Gruppen kan gemensamt diskutera alternativa tider när man ses.
Praktiken blir i form av skärgårdsnavigering. Praktikprovet betalas på plats. Kaffe och smörgås ingår i praktikturen.

KURSLEDAREN
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyg för båt
 
KURSMATERIAL
Inhandlas av dig själv inför kursstart, meddelas i kallelsen till kursen.

KOSTNADER
Kurslitteratur 200 kr, teoretisk tentamen 450:-, praktiskt prov är 1000:-. Under praktiken bjuds på kaffe och smörgås. Varje kursdeltagare får möjlighet att öva radarstyrning under ca en timme.

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar.

Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

RABATTER
Du som är medlem i båtklubb/segelsällskap får 10% rabatt på kursavgiften hos oss; uppge vilken båtklubb/segelsällskap du tillhör samt medlemsnummer vid anmälan.

Medborgarskolan ger 10 procent rabatt till Svenska Sjös kunder på alla sjölivskurser och Svenska Sjö ger 10 procent rabatt på försäkring till kunder som har nautisk kompetens (minst kustskepparintyg).

BRA ATT VETA
Saknar du din blå intygsbok för sjöliv? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Ort

Linköping Medborgarskolan

Collegium, Teknikringen 7, Linköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ett ämnesområde