Ort
Solna
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
18:30-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Bengt Utterström
Nummer
55005
Pris
3 295 kr

Om arrangemanget

På denna kurs får du tillräckliga kunskaper och färdigheter att hantera radar för att navigera och/eller undvika kollision vid framförande av fritidsbåt.

Innehåll

För att få fullt utbyte av en radar måste man känna till dess egenskaper, funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård. Finns det radar på din båt förväntas du kunna använda den enligt de internationella sjövägsreglerna. Stämpel i NFB:s intygsbok erhålles efter godkänt prov. Kostnad för prov betalas till förhörsförrättaren på plats, ca 500 kr. Praktikpass ingår i kursavgiften och görs vid tredje kurstillfället.

Upplägg

Två kvällar med teori 9/4 och 16/4, kl 18.30-21.00. Praktikpass 23/4 kl 18.30-21.00.  Praktikpasset sker bland annat med förtäckta rutor.

Förkunskaper

Förarintyg.

Kursledare

Bengt Utterström har Fartygsbefälsexamen klass VIII och har arbetat som navigationslärare på Medborgarskolan under många år. Bengt är Förhörsförättare för radarintyget och författare till navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Materialkostnad

Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand. Fritidsskepparens radarbok med AIS kostar ca 275 kr.

Kostnad för att skriva radarintyget tillkommer med 500 kr och betalas vid provtillfället.

Utvecklingsmöjligheter

När du har kustskepparintyg, radarintyg, VHF/SRC, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand- och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt eller för din egen kompetensutveckling.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Bergshamra

Gamla vägen 9, Solna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 295 kr

Summa: 3 295 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde