Ort
Västerås
Startdatum
4 Okt 2023
Tid
17:00-20:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Nummer
71312
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Denna kurs gör att du öppnar ögonen för det som finns i din omgivning och hur du kan använda det på ditt sätt för att skapa hållbara kläder! Det kreativa skapandet kommer vara i fokus under hela kursen! Kom och skapa/sy kläder på ett helt nytt sätt!

Innehåll

Att skapa kläder på ett hållbart sätt innebär att vi på den här kursen använder oss av filtar. Är filten stor kan det bli en härlig jacka. Två lite mindre filtar kan också bli en jacka eller kappa. En värmande väst kanske? Möjligheterna är oändliga! Vi hjälps åt med idéer och lösningar. 

Upplägg
Kursen går samma dag och tid varje vecka.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs, men baskunskaper i symaskin är såklart bra. 

Kursledare

Viveka Lundström

Viveka har ett stort intresse av sömnad och har bland annat läst mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin och nyligen avslutat en Remake sömnads utbildning på Eskilstuna folkhögskola.


Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften, så ta med det du vill sy av och tråd, vlieselin, blixtlås, knappar mm. Symaskiner finns att låna, men ta gärna med om du har en egen och som du är bekant med. Strykjärn/strykbräda finns och även några saxar, linjaler mm. Det kommer att finnas en del mönster att låna och inspireras av, men ta gärna med det själv om du redan vet vad du vill göra.

Kallelse/Faktura
Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta
•    Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler. 
•    Tillgång till mikro finns. 
•    Läs mer om våra allmänna villkor. 
•    Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

 

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

 

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ämnesområde