En man sjunger karaoke
Kurs

Retorik och kommunikation: Tala inför grupp - höstlovskurs för ungdomar 13-15 år

Ort
Stockholm
Startdatum
31 Okt 2022
Tid
14:00-16:30
Dagar
Mån-Tors
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Paula Ternström
Nummer
50184
Pris
2 540 kr

Om arrangemanget

Retorik är läran om talekonsten och att behaga, underhålla och beröra sin publik är verkligen en konst! Men det finns knep för att tygla sin nervositet, använda rösten och kroppen och nå fram med sitt budskap. En intensivkurs måndag - torsdag vecka 44.

Innehåll och upplägg
I roliga, praktiska övningar utvecklar du din talarförmåga och arbetar med den osäkerhet som du kan känna för att tala inför grupp. Vi fokuserar på avspänning, andning, röst, kroppsspråk och talarstil. Vid varje kurstillfälle får du möjlighet att pröva och träna enkla tal och presentationer efter givna ramar. Du får inblick i hur du kan påverka dig själv och din omgivning på ett personligt, sakligt och engagerat sätt.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna.

Kursledare
Paula Ternström har lång erfarenhet som kursledare och kommunikatör. Hon har sin utbildning inom retorik bland annat från Stockholms universitet och IHR, men är också utbildad i marknadskommunikation, pedagogik och socialantropologi. Kombinationen med hennes erfarenheter som skådespelare har försett henne med verktyg som gjort henne till en eftertraktad pedagog inom retorik och kommunikation.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok, det material vi använder får du av din kursledare.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.se och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 540 kr

Summa: 2 540 kr

Utforska ämnesområde