Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örebro
Startdatum
13 Sep 2018
Tid
19:00-21:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Sladjana Radic
Arrangemangsnummer
22868
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Ryska var skapat för umgänge med alla - det äger spanskans högtidlighet, franskans livlighet, tyskans kraft och italienskans sötma, latinets energiska knapphet och grekiskans klarhet och poesi. (M. Lomonosov, 1711-1765)

Innehåll
Vi fortsätter att varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. fördjupa dig i:

• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Ge och förstå vägbeskrivningar
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar, klocka och tid.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle + eventuell paus.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Sladjana är utbildad lärare med mångårig pedagogisk erfarenhet både från sitt hemland, Serbien och Sverige. Sladjana är utbildad gymnasielärare i ryska och grundskollärare för yngre åldrar. Hon är även tolk i bosniska/kroatiska/serbiska. Idag jobbar hon med vuxna invandrare inom sfi och yrkessvenska. Sedan 2006 har hon haft kurser på Medborgarskolan och det är med glädje hon träffar alla som är intresserade av både ryska och bosniska/kroatiska/serbiska språken, deras kultur och traditioner.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Ryska 1 textbok med ISBN 9789174345100 och material som framtagits av ledaren. Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.
Boken finns att köpa via näthandel eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Våra språkkurser är på 10 tillfällen med möjlighet till förlängning. Efter avslutad kurs har vi alltid fortsättningskurser att erbjuda. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Det är obligatorisk föranmälan på kursen.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Utforska ett ämnesområde