En svets
Distanskurs

AI - så funkar det

Ort
Distans
Startdatum
8 Sep 2021
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
20 st
Ledare
Kjell Jansson
Nummer
54029
Pris
2 000 kr

Om arrangemanget

Artificiell Intelligens (AI) är ett mycket hett område. Du hör och ser om AI varje dag - men vad är egentligen AI och hur funkar det? Kommer maskinerna att ta över? Superintelligens? Är mänskligheten i fara?

Den här kursen ger dig en realistisk uppfattning om AI genom kunskap och genom exempel. Inga formler och ingen programmering. Men vi tittar på några AI-appar och du kan (om du vill) pröva på att bygga och labba med apparna.

Så fungerar distanskursen
Kursen omfattar 20 kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett digitalt klassrum på vår plattform Totara, där du kommer åt alla kursdelar och eventuella övningar. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimme=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen.

För vem?
Grundläggande datorvana men viktigast är ett intresse for AI.

Material
Allt material finns i kursen på vår distansplattform Totara. Inloggningsuppgifter skickas via mail, så det är viktigt att din e-postadress är korrekt och aktuell vid anmälan. 

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Du får natten till kursstarten ett mail med inloggningsuppgifter. Kursen ligger på vår egna plattform, Totara. Du går igenom kursen på tider som passar dig men kursledaren finns inne i stort sett varje dag. Du gör uppgifter och lyssnar på genomgångar. Övningar, genomgångar, m.m. ligger tillgängligt i plattformen under kursens gång. Du har 2v extra på dig att bli klar med kursen efter sista tillfället.

Ledare
Kjell har jobbat med IT i mer än 50 år inom olika områden och är nu pensionär. Trots detta jobbar han tidvis som IT-konsult och är extremt intresserad av Artificiell Intelligens. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Pris

Deltagaravgift: 2 000 kr

Summa: 2 000 kr

Utforska ett ämnesområde