Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Göteborg
Startdatum
16 Sep 2020
Tid
19:35-20:35
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Werta Houman
Nummer
73546
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Fortsättningskurs i salsa där vi bygger på den ursprungliga formen av salsa, en kombination av influenser från NYC, Puerto Rico och Kuba. Vi dansar salsa både individuellt och i par.

Innehåll

En härlig Salsakurs där vi lär oss mer om de olika baskomponenterna i salsan såsom

-fotarbete
-läran om rytmen son clave
-musikalitet

Salsa kan dansas individuellt och i par, vi kommer lära oss båda delarna. Ledarna Werta och Shannon tar oss igenom de olika turerna.

Vi kommer lägga fokus på att hitta taktkänslan i början av kursen med hjälp av enkla grundsteg. Olika stegkombinationer kommer att introduceras allt eftersom när stegen sitter individuellt. Först då kommer vi att para ihop oss i par för att dansa två och två.

För vem
Kursen är en fortsättningskurs och anpassad för dig som har dansat salsa tidigare. 

Kursledare
Denna salsakurs på  leds av Werta vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar och wienerwals . Dansen har alltid haft en stor inverkan i hennes liv i och med att hon har fått med sig den persiska dansen från sitt ursprung, samt även en hel del magdans.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon Mabra som är med och leder denna kurs

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär finskor med hård sula, gärna klackskor som inte har för höga klackar.

Tips på vidareutveckling
Lyssna gärna in er på den musiken som introduceras under klassens gång.

Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Dusch och omklädningsrum finns i lokalen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde