Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Salsa- sommarkurs nybörjare

Ort
Göteborg
Startdatum
11 Aug 2020
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Werta Houman
Nummer
79979
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Sommarkurs i Salsa där vi utforskar och fördjupar oss i salsans härliga heta rytmer, musik och stegkombinationer. Vi dansar salsa individuellt med distans till varandra på denna härliga kurs.

Innehåll

På denna härliga sommarkurs i Salsa utforskar vi salsan som är är en kombination av olika influenser från bland annat New York City, Puerto Rico, Kuba etc. Det bildades en hybrid mellan musikstilarna mambo och doo wop i samband med mötet av olika grupper av människor i NYC på 60-talet och salsa uppstod. Mambon utvecklades på 50-talet från den kubanska musikgenren son. Doo Wop har sitt ursprung i jazzmusiken. Salsatakten är baserad på mönstret 1-2-3 1-2. Vi dansar salsa individuellt med distans till varandra på denna härliga kurs.

-fotarbete -läran om rytmen son clave -musikalitet Salsa kan dansas individuellt. Vi kommer lägga fokus på att hitta taktkänslan med hjälp av enkla grundsteg. Olika stegkombinationer kommer att introduceras allt eftersom när stegen sitter individuellt.


För vem
Kursen är anpassad efter nybörjare och vill lära dig dansa salsa.

Kursledare
Denna härliga salsakurs leds av Werta Houman vars bakgrund som dansare började redan som 3-åring med klassisk balett och  som senare utvecklades till ett intresse för jazzdans följt av latinamerikanska pardansstilar. Dansen har alltid varit en stor passion och Werta har undervisat professionellt sedan länge och har bred erfarenhet från många olika dansstilar.

Werta har utbildat sig i NYC och undervisar, håller i workshops lokalt och internationellt, tävlar i urban dances och driver Anatomic Jack & Dance Company tillsammans med sin kollega Shannon ´Whichway Sha´ Mabra är en levande legend inom dansvärlden.

Han är en av de som utvecklade housedansen i New York City från Dance Fusion / Mop Top. Själv är han  en del av Dance Fusion Family samt ”mother of the Swedish chapter of I.H.O.W. (International house of waacking) vilket också är ett crew som egentligen är en internationell familj med fokus på dansstilen waacking (en dansstil/livsstil utvecklad av the gay community i USA på 70-talet).

 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Bär finskor med hård sula, gärna klackskor som inte har för höga klackar.

Tips på vidareutveckling
Lyssna gärna in er på den musiken som introduceras under klassens gång.

Bra att veta
Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs. Skriv i meddelanderutan vid anmälan om det är aktuellt för din bokning.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Dusch och omklädningsrum finns i lokalen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg

Viktoriagatan 21, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ett ämnesområde