Ort
Distans
Startdatum
23 Feb 2023
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
77279
Pris
1 080 kr

Om arrangemanget

Behöver du stressa av och få lugn och ro? Har du spänningar i kroppen? Vill du röra på kroppen efter dina egna villkor? Då är den här kursen för dig!

SENSING yoga tar dig med på en upplevelse i din kropp där du kan landa i lugn och ro, du kommer bli tryggt vägledd av kursledaren Marie-Louise under hela kursens gång.

Innehåll

Vad är SENSING?

Inget nytt, ingen ny yogaform – bara så vi alltid varit ämnade att röra oss, rörelser som redan ligger i vår kropp.

SENSING är en mjuk rörelseform som grundar sig på naturliga och medfödda, intuitiva rörelser som finns ”inkodade” inom oss. Helt enkelt såsom kroppen är tänkt att vilja röra sig.

En viktig grund i SENSING är att vi rör oss på kroppens egna villkor, utan krav och prestation. Det finns inget mål eller en särskild position som ska uppnås. Det vi däremot kommer att uppnå genom våra rörelser i SENSING är bl a en stimulerad bindväv med stärkt lymfsystem och Vagus-nerv. Vi tar oss till vårt parasympatiska nervsystem, till upplevelsen av lugn och ro och av att vara i trygghet. Vi skapar en möjlighet för kroppen att flöda och läka.

De rörelser som vi kommer att använda och utöva är skakningar, pandikuleringar (kroppsgäspar), spiralrörelser, gungningar och ”rockningar” m.m. Rörelser som är hämtade ifrån bl a barn, naturfolk och djur och som kroppen är ämnad att göra men som vi på ett onaturligt sätt har ”byggt bort” i vårt sätt att leva idag.

SENSING passar ALLA. Just av den anledningen att du rör dig efter DIN kropps villkor – ALLTID. Som ledare är jag endast en vägvisare in i rörelserna men det är i rörelsen som DU kommer att hitta vägen in i din kropp och skapa DIN egen SENSING.

Upplägg

  • Vi träffas online en gång i veckan.
  • 8 tillfällen. 
  • 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Marie-Louise Strömgren har som så många andra levt ett prestationsinriktat liv med inre höga krav, svårt att säga nej, sätta gränser och framför allt att lyssna till kroppens signaler och till vad den egentligen behöver. Tills en period i livet då kroppen sade stopp rejält. Hit men inte längre. Därefter började en annan resa. Att hitta ”Hem”. Hem i sig själv. Och en pusselbit på vägen för Marie-Louise blev en online-utbildning i SENSING under 2021/22. Den blev vägen till hennes inre, sanna natur och med så mycket mer förståelse för kroppen som helhet – att ALLT hänger ihop. Nu har hon kommit till en punkt där hon önskar sprida denna fantastiska rörelse-form som hon själv ser som ”Hållbar Kroppslig Utveckling.

Kursmaterial

Eftersom kursen ges på distans kommer du att behöva en dator eller surfplatta och bra internetuppkoppling. Allt kursmaterial och de uppgifter du behöver får du efterhand via vår lärplattform. Inloggningsuppgifter får du via mejl innan kursstart.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

 

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 1 080 kr

Summa: 1 080 kr

Utforska ämnesområde