Ort
Uppsala
Startdatum
10 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
11 st
Ledare
Dominiq Oliveskog
Nummer
80682
Pris
3 950 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Upptäck vårt senaste tillskott inom silversmide – en 11-veckors kurs! Ta dig tid att utforska konsten att skapa unika och personliga gåvor med silver. Silver är en lyxig metall utan att vara kostsam.

Innehåll

Kursen välkomnar både nybörjare och erfarna fortsättare. Låt höstterminen bli en tid för att utforska och utveckla din kreativitet – en resa där dina idéer och din skaparglädje blommar!

För dig som nybörjare är målet med kursen att få en övergripande kunskap om de praktiska momenten inom silversmide: såga, fila, smida, borra, löda, slipa och polera. Genom kursen skapar du flera föremål efter egna idéer. För nybörjare är det lämpligt att börja med ett mindre föremål som involverar de grundläggande momenten som är bra att börja med.

För dig som fortsättare får du utrymme att arbeta med nya eller redan påbörjade projekt under handledning av kursledaren.

Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan samt säkerhetsföreskrifter. Kursen varvar sedan gemensamma genomgångar med eget arbete under handledning. Var och en arbetar med sitt eget projekt och på sin egen nivå.

Upplägg

  • Kursen går under 11 tillfällen och omfattar 4 x 45 minuter per tillfälle.
  • Vi ses i våra lokaler på Ekeby Bruk 4G.
  • Eventuella uppehåll för lov och helgdagar görs upp tillsammans i gruppen under första kurstillfället.
  • OBS! kursen gör ett uppehåll vecka 44 den 29/10 under höstlovet

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, kursen är för både nybörjare och fortsättare. Du får individuell hjälp av kursledaren utifrån din egen kunskapsnivå.

Kursledare

Kursledare är Dominiq Oliveskog, guldsmed. Han utbildade sig till guldsmed på Ållebergsgymnasiet i Falköping och har jobbat i branschen sedan studenten 2003. Han har både hållit och varit delaktig i kurser hela sitt yrkesverksamma liv. Han är idag guldsmed, designer och formgivare och har deltagit i ett stort antal utställningar.

Vill du veta mer om Dominiq, gå in på hans instagram: @steampunkjewelryandarts

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialet finns att köpa på plats och kan enkelt betalas via Swish under sista kurstillfälle. Alla nybörjare börjar med en startplatta som kostar ca. 500kr. Övrig materialkostnad varierar, beroende på hur mycket material du väljer att använda.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk”, där du kan se och lägga upp bilder för inspiration. OBS: för kundtjänstärenden, kontakta Medborgarskolan direkt.
  • Det är bra att ha oömma kläder under kursen, eller ta med ett förkläde.
  • Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?

Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Silversmide är en hantverksteknik som har en lång och rik historia och ger dig möjlighet att skapa unika och personliga föremål genom att forma och manipulera silver. På Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk finns vår fina silversmidesverkstad. Sätt lite guld(silver)kant på tillvaron och gå en kurs i silversmide! 

Ort

Ekeby Bruk 4G

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 950 kr

Summa: 3 950 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde