Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Örebro
Startdatum
6 Maj 2020
Tid
17:15-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Conny Ljung
Nummer
35348
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Nybörjare & fortsättning, från skiss till färdigt smycke. Vi använder grundläggande tekniker i silversmide för att skapa egna alster.

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna i silversmide såsom filning, sågning, lödning, materialförflyttning, slipning och polering mm.
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter varannan vecka vid 7 tillfällen. Samma dag & tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Conny Ljung är utbildad inom guld- och silversmide med god erfarenhet från olika verksamheter och skapar unikt hantverk för deltagarna att inspireras.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material tillkommer enligt prislista utifrån dagspriset av silver.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i silversmide. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Gravida avråds att delta i silversmide då vissa kemikalier kan ge fosterskador.

Medtag anteckningsblock och penna. Kursen pågår varannan vecka!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ett ämnesområde