Ort
Kumla
Startdatum
11 Maj 2024
Tid
09:30-15:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Karolina Berg
Nummer
76342
Pris
1 775 kr

Om arrangemanget

Välkommen både nybörjare till erfaren deltagare på en kreativ helg i silversmidet, här skapar ni från skiss till färdigt smycke. Vi använder grundläggande tekniker i silversmide såsom filning, sågning, lödning, materialförflyttning, slipning och polering för att skapa egna alster.

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna i silversmide såsom filning, sågning, lödning, materialförflyttning, slipning och polering med mera.
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. Du väljer själv vad du vill skapa under kursen med vägledning av kursledaren. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

Upplägg
Kursen pågår under en helg, lördag och söndag 09:30-15:30 med paus för lunch.
( vi går tillsammans till ett lunchställe i närheten (för att också få sträcka på benen och få frisk luft, lunch till självkostnadspris) 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Karolina Berg har flera års utbildning inom konst, form och silversmide. 2018 tog hon sin konstnärliga kandidatexamen i smyckekonst från HDK i Göteborg och startade samma år ett eget smyckemärke, Karolina Berg Jewellery. Hon tillverkar alla smycken för hand i sin verkstad här i Örebro.

Om du vill se mer: 

https://www.karolinaberg.com
Instagram @karolinabergjewellery


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Silver tillkommer som faktureras deltagarna i efterhand.
Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare på Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Silversmide är ett av de populäraste områdena på Medborgarskolan i Örebro, vi har flera kurser samt omgångar. Se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Gravida avråds att delta i silversmide då vissa kemikalier kan ge fosterskador.

Medtag anteckningsblock, penna samt matsäck för lunch och bestick.
Micro och kylskåp finns. Silvret faktureras separat efter kursen slut.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kumla

Skomakaregatan 3, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 775 kr

Summa: 1 775 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde