Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Silversmide med argentiumsilver - helgkurs

Ort
Eslöv
Startdatum
7 Nov 2020
Tid
09:00-15:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
47973
Pris
1 200 kr

Om arrangemanget

Argentiumsilver innehåller silver och koppar precis som vanligt sterlingsilver men också lite germanium.En kurs för dig som är nybörjare som vill pröva på något nytt eller för dig som hållit på ett tag och som är nyfiken på nya rön och arbetsmetoder.

Om kursen

Argentiumsilver ger ett smidigt och starkt silver som inte svartnar på samma sätt som vanligt sterlingsilver. Kursen lär dig att arbeta med argentiumsilver och hur det arbetet skiljer sig från att arbeta med vanligt sterlingsilver. Skapa dina egna föremål från idé till verklighet. Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt eller servettring. Metoder som används inom silversmide är i denna kurs anpassat till argentiumsilver. Du kan te x lära dig såga, borra, fila, löda, putsa och polera mm, allt beroende vad du väljer att göra för arbete. Du får lära dig att skapa olika ytor såsom bankad, fräst och matterad yta. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.

Så här går det till
Kurden går under en helg, samma tid båda dagarna, kursen omfattar 8x45 minuter per kurstillfälle.    

För vem?
Inga förkunskaper krävs. Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, detta upplägg gör att både nybörjare och du hållit på ett tag är välkomna.

Ledare
Kristina Fureby, är konstnär och har arbetat med silver sen 2008. Hon har arbetat som cirkelledare i silversmide sen 2011. Har ställt ut bl a på jurybedömda utställningar. Hon arbetar hela tiden på att utvecklas och pröva på nya tekniker. Ambitionen är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag. www.personligsilverkonst.com
För information ring Kristina 0738294973

Material
Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan väga c:a 10 g)

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 200 kr

Summa: 1 200 kr

Utforska ett ämnesområde