Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Silversmide med argentiumsilver - helgkurs

Ort
Eslöv
Startdatum
4 Maj 2019
Tid
09:00-15:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
33706
Pris
1 200 kr

Om arrangemanget

Argentiumsilver innehåller silver och koppar precis som vanligt sterlingsilver men också lite germanium.En kurs för dig som är nybörjare som vill pröva på något nytt eller för dig som hållit på ett tag och som är nyfiken på nya rön och arbetsmetoder.

Om kursen redan starta så går det  bra att gå kurs en av dagarna och betala för den dagen.

Det ger ett smidigt och starkt silver som inte svartnar på samma sätt som vanligt sterlingsilver. Kursen lär dig att arbeta med argentiumsilver och hur det arbetet skiljer sig från att arbeta med vanligt sterlingsilver. Fortsättning på kursen kan anordnas

INNEHÅLL OCH MÅL
Skapa dina egna föremål från idé till verklighet. Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt eller servettring. Metoder som används inom silversmide är i denna kurs anpassat till argentiumsilver. Du kan te x lära dig såga, borra, fila, löda, putsa och polera mm, allt beroende vad du väljer att göra för arbete. Du får lära dig att skapa olika ytor såsom bankad, fräst och matterad yta. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.
Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, detta upplägg gör att både nybörjare och du hållit på ett tag är välkomna.

KURSUPPLÄGG
2 ggr 16 tim (1 lektionstimme varar 45 min).

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Kristina Fureby, är konstnär och har arbetat med silver sen 2008. Hon har arbetat som cirkelledare i silversmide sen 2011. Har ställt ut bl a på jurybedömda utställningar:
Galleri Hultman, Åstorp. Jurybedömd utställning. Hösten 2015
Mästers Galleri SKHF, jurybedömd utställning. Vintern 2016
Romelegården, jurybedömd utställning. Sommaren 2016
Fogdaröds konsthall, jurybedömd utställning. Hösten 2016
Kristina tar även emot studiebesök, samt anordnar minikurser för sällskap, där du gör ett enkelt smycke tex för möhippor, bröllopsdagar eller födelsedagar.
Hon arbetar hela tiden på att utvecklas och pröva på nya tekniker. Ambitionen är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag.
Gå gärna in på hennes hemsida för att få inspiration och se vad andra kursdeltagare skapat.
www.personligsilverkonst.com
För information ring Kristina 0738294973

BRA ATT VETA
Materialkostnad tillkommer, betalas direkt till ledare
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Sen är det upp ditt varje elev hur mycket man använder. Om man gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan väga c:a 10 g)

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
Min ambition är att kursen ska ge en bra grund att stå på och ge nya tips om metoder och idéer till dig som hållit på ett tag.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Ort

Medborgarskolan

Västergatan 17, Eslöv

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 200 kr

Summa: 1 200 kr

Utforska ett ämnesområde