Ort
Umeå
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
13:00-16:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Anneli Zetterström
Nummer
56722
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Kursen i silversmide är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående.

Silver är en glimrande, vacker metall med oändliga möjligheter att skapa fantastiska smycken. Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. 

Under kursen går kursledaren igenom de olika arbetsmetoderna och metallens egenskaper. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

Upplägg: 
Kursen har 7 kurstillfällen, torsdagar 13:00 - 16:00 arbetar vi i silversmedjan. 

Vi pratar om material, verktygsvård, arbetsgång mm. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. 

Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På det sättet inspireras och lär ni även av varandra.

Kursledare: Anneli Zetterström.

Annelie är kursledare och har utbildat hos Annica Friberg på Medborgarskolan. Hon är även utbildad arkitetkt och har jobbat som lärare på arkitekthögskolan samt som forskningsassistent på UMArts. 

Kursmaterial 
I kursavgiften ingår ett arbetshäfte om silversmide. Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Silverpriset hos oss ligger idag på 15:-/gram. Detta betalas med swish eller via faktura efter avslutad kurs.

BRA ATT VETA
Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder.
Hiss finns. Ring 090-77 96 11 så hjälper vi dig.

Invänta kallelse och faktura före kursstart. Observera att om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Vid frågor kontakta Helena Bylund

mail: Helena.bylund@medborgarskolan.se

 

 

Ort

Medborgarskolan Umeå (Nya Verkstan)

Kungsgatan 36, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde