Ort
Värnamo
Startdatum
26 Okt 2023
Tid
18:00-21:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
29847
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Detta är en kurs i självförsvar för dig som är senior. Vi kommer att lägga mer fokus på den teoretiska delen och den fysiska kommer att anpassas efter gruppen. Du lär du dig att hantera våld och hot i vardagslivet. Den vänder sig till dig som vill få en ökad kunskap och trygghet.

Innehåll och Mål

Jan Fallkvist, självskyddsinstruktör, lär ut hur man enkelt och effektivt skyddar sig i olika hotfulla eller våldsamma situationer.

Efter avslutad kurs har du:

  • Nödvändiga kunskaper i hur man försvarar sig fysiskt mot hot och våld.
  • Kunskaper för en ökad trygghet i vardagslivet och arbetsmiljön.
  • Lärt dig bemötande, riskbedömning och förhållningssätt.
  • Grundläggande kunskaper om aggression.

Upplägg

Vi börjar med teori och provar sedan olika självförsvarstekniker mot slag o spark, fasthållningar, stryptag. Övningarna görs på kursledaren eller två och två. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Jan Fallkvist är utbildad självskyddsinstruktör och har sedan 2003 utbildat personal inom statens institutionsstyrelse i självskydd och konflikthantering.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

Ha på dig träningskläder och bekväma inomhusskor.

Om anmälan

  • Kursstart är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse ungefär en vecka innan kursstart.
  • Ibland hamnar våra mejl i skräpposten, så kolla gärna där så att du inte missar någon viktig information.
  • Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Om kursen är fullbokad

Om kursen blir fullbokad hamnar du på en reservlista. Ifall det finns många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, skriv därför gärna om det är någon dag eller tid som passar dig bra.

Rabatter och förmåner

Under kursens gång har du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan, läs mer här.

Välkommen till oss

Du hittar våra lokaler på Växjövägen 26D i Värnamo. Det finns två entréer, det är ingången längst bort utmed långsidan som du ska använda. Kostnadsfri parkering finns utanför.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Medborgarskolan Värnamo

Växjövägen 26D, Värnamo

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde