Ort
Jönköping
Startdatum
26 Sep 2024
Tid
18:00-21:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
44602
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Självförsvar för tjejer

På självförsvarskursen lär du dig att hantera hot och våld i vardagslivet eller på din arbetsplats. Den här kursen vänder sig till dig, som på ett enkelt och effektivt sätt, vill få ökad kunskap och trygghet i att hantera och skydda dig mot hot och våld på ett enkelt och effektivt sätt.

Våld och hot i vardagsliv och arbetsmiljön är tyvärr ett vanligt problem i dagens samhälle.
Självskyddsinstruktör Jan Fallkvist lär ut hur man på ett lagligt sätt, enkelt och effektivt skyddar sig i olika hot- och våldssituationer. Han har sedan 2003 utbildat personal inom statens institutionsstyrelse i självskydd och konflikthantering.
Detta är helt enkelt en snabbutbildning för alla som har behov av att få en ökad kunskap och trygghet genom att på ett effektivt, enkelt och lagligt sätt lära sig självförsvar.

Innehåll och mål:
Du får lära dig grundläggande självförsvar och hur du ska agera för att förebygga och hantera hot och våldssituationer.
Under kursen lär du dig: självskyddstekniker, lagar och regler, riskbedömning, grunder till aggression och bemötande/förhållningssätt.

-Nödvändiga kunskaper i hur man försvarar sig fysiskt mot hot och våld.
-En ökad trygghet i vardagslivet och i arbetsmiljön.
-Lära sig riskbedömning, bemötande och förhållningssätt.
-Grundläggande kunskaper om aggression.

Upplägg:

Vi provar olika självförsvarstekniker mot slag, spark, fasthållningar och stryptag. Övningarna görs på kursledaren eller två och två.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs. Rekommenderad ålder från ca 16 år och uppåt.

Bra att veta
Ha på dig träningskläder och bekväma inomhusskor.

Anmäl en grupp
Är ni en hel grupp som önskar ett annat datum hjälper vi till att hitta dag, tid och upplägg som passar er. Kontakta kundtjänst: 075 241 68 30, eller mejla jonkoping@medborgarskolan.se

Kursledare:
Jan Fallkvist är utbildad självskyddsinstruktör och har sedan 2003 utbildat personal inom statens institutionsstyrelse i självs skydd och konflikthantering.

Alla våra ledare skall ha genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledar utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 

Välkommen!

 

 

Ort

Medborgarskolan Jönköping Danssalar

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde