Kurs

Självförsvar för tjejer/kvinnor

Ort
Halmstad
Startdatum
17 Sep 2023
Tid
10:00-13:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Matthias Budell
Nummer
33343
Pris
595 kr

Om arrangemanget

Skaffa dig kunskaper i personlig säkerhet och självförsvar. Lär dig hur man minskar risken att hamna i riskfyllda situationer samt hur man ska agera i våld och hotsituationer. Kursen bygger på erfarenheter från kursledarens bakgrund som polis och livvakt på säkerhetspolisen.

Om kursen
En självförsvarskurs ger ökad trygghet – vilket i sin tur leder till bättre självförtroende, kroppsspråk och utstrålning. Vi fokuserar på effektiva självförsvarstekniker, utan muskelstyrka, som är enkla att lära sig och lätta att komma ihåg. Dessa fungerar för alla, oavsett förutsättningar!

Vi inleder med en teoretisk del men fokuserar på praktiska övningar/ scenarioträning och teknik.

Anmäl Dig gärna med en väninna så känns det lättare då många övningar görs två och två.

Vi kommer bla beröra följande:

  1. Vad säger lagen?
  2. Riskanalys (riskbedömning och riskreducerande åtgärder)
  3. Analys av verkliga händelser
  4. Tecken på aggression
  5. Mental förberedelse
  6. Grunder i självförsvar/närkamp, slagteknik, försvar mot olika angrepp (kniv, slag, sparkar), liggande försvar, svaga punkter/angreppspunkter

Allt som lärs ut bygger på principen ”keep it simple” och både de teoretiska modellerna samt de fysiska teknikerna kan utföras av alla. Sen är det självklart så att repetition är kunskapens moder.

För vem
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Åldersgräns och Försäkring
Från 18 år och uppåt. 

Du bör ha en egen olycksfallsförsäkring när du deltar i denna aktivitet då vår gruppförsäkring inte täcker träning i självförsvar.

Kursledare
Matthias är polis sen 20 år tillbaka och har alltid jobbat operativt. Utbildad instruktör i polisiärt självskydd och konflikthantering. 10 års erfarenhet som livvakt på Säpo med specialkunskaper i personlig säkerhet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-3 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 595 kr

Summa: 595 kr

Utforska ämnesområde