Ort
Ruda
Startdatum
18 Okt 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
40777
Pris
750 kr

Om arrangemanget

På vår kurs i självförsvar lär du dig att hantera våld och hot i vardagslivet eller på din arbetsplats. Den vänder sig till dig som vill få en ökad kunskap och trygghet.

Innehåll och Mål

Maurelio Palermo, Taekwan-do och självförsvarsinstruktör, lär ut hur man enkelt och effektivt skyddar sig i olika hotfulla eller våldsamma situationer. Du kommer att få lära dig olika tekniker med fokus på styrka, uthållighet och smidighet. Det ingår även kunskap om kroppens muskulatur, respekt för varandra och självkontroll.

Vi provar olika självförsvarstekniker mot slag, spark och fasthållningar. Övningarna görs på kursledaren eller två och två.

Kursen är en fortsättning på vårterminens kurs. Detta är dock inget hinder ifall du som nybörjare skulle vilja delta, då man kommer repetera grundläggande moment. 


Efter avslutad kurs har du:

  • Kunskaper i hur man försvarar sig fysiskt mot hot och våld.
  • God kunskap när det kommer till kroppens muskulatur och självkontroll.
  • Utvecklat tekniker inom bemötande, riskbedömning och förhållningssätt.

Upplägg

Vi träffas varje onsdag mellan 18:00-19:30 i tio veckor. Vi kommer hålla till i sporthallen i Ruda utanför Högsby.

Förkunskaper

Då detta är en fortsättning på vårterminens kurs är det ett plus om du har tidigare erfarenhet inom ämnet, men detta är inget krav. Alla personer 13 år och äldre är välkomna att anmäla sig.

Kursledare  

Maurelio Palermo har lång och omfattande erfarenhet av Taekwan-do och självförsvar. Redan vid 14 års ålder fick han sin tränarlicens och har sedan dess hållit i grupper med olika åldrar. Maurelio brinner för detta ämne och ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

Ha på dig träningskläder och bekväma inomhusskor. Ta med vattenflaska. Kursen hålls mestadels på engelska. Som deltagare är man inte försäkrad genom Medborgarskolan under denna aktivitet. 

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Läs mer under förmåner Här 

Anmäl er

Är ni en hel grupp som önskar planera in ett separat datum för en snabbkurs i självförsvar? Kontakta verksamhetsutvecklare: 010 -157 50 63, eller mejla cornelia.best@medborgarskolan.se

Övrigt

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor på vår hemsida.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

 

 

 

Ort

Ruda Sporthall

Skolgatan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde