Porträttbild  på ljushårig kvinna
Kurs

Självledarskap – Upptäck dig själv, dina värderingar och känslor

Ort
Karlstad
Startdatum
8 Nov 2023
Tid
17:15-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
74066
Pris
1 900 kr

Om arrangemanget

Känner du att livet borde vara mer? Att du saknar något, men inte vet riktigt vad? Du kanske har svårt för relationer, är missnöjd på jobbet, inte lägger din tid på något som känns meningsfullt. Du kanske inte känner mening. Välkommen till en kurs där vi utforskar vad det innebär att vara människa.

Innehåll

Genom livet får vi lära oss mycket om hur man ska vara: vi ska bilda familj, vi ska klättra i karriären, vi ska resa och uppleva. Som små får vi ofta frågan om vad vi vill bli när vi blir stora. Men vi får inte genom skolan lära oss rent praktiskt hur man skapar bra relationer, hur man känner känslor och hittar vad man vill göra i livet. Självledarskap är något vi behöver öva på, och det gör vi i den här kursen.

I den här kursen så träffas vi åtta gånger, och varvar lite teori med övningar. Det är viktigt att vi inte bara pratar, utan även känner efter. Du kommer att få möjlighet och utrymme att utforska vem du är och vad du längtar efter, vilken typ av relationer du behöver eller saknar, och vilka känslor du bär med dig. Det kan låta banalt, men många har inte fått träna på att känna in i sina känslor, och lever därför sitt liv till stor del för att minska stressen och oron i kroppen genom olika typer av beroenden. Den här kursen är ett första steg i att börja ana att det finns mer under ytan av dig än vad du tror, och jag vill väcka din nyfikenhet. Ni som kommer på kursen kommer med all sannolikhet att träffa nya fina vänner bland de andra deltagarna och upptäcka något nytt och spännande inom er själva.


Varje träff kommer att ha ett specifikt tema.

1.     Att vara i närvaro (ofta kallat mindfulness).
2.     Hur gör du egentligen för att älska dig själv mer?
3.     Vad är känslor och hur kan du lära känna dina känslor bättre?
4.     Vad har din barndom att göra med vem du är idag som vuxen? Anknytningsteori i verkligheten.
5.     Att sätta gränser: en handling av kärlek till dig själv och andra.
6.     Din personliga historia: hur du bär med dig ditt förflutna och vart du är på väg.
7.     Vad ska vi göra med de sidor av oss själv som vi inte gillar?
8.     Att leva med mål i sikte. Hur vi kan sätta mål på ett hälsosamt sätt och utmana oss till att få ett mer meningsfullt liv.

Upplägg

Vi träffas två studietimmar (2x45 minuter) varannan vecka i Karlstad, vid 8 tillfällen. Vi börjar varje session med lite teori grundat i vetenskap, därefter genomför vi en övning som är relaterad till ämnet. Sist så finns det utrymme för reflektion. 

För vem?

Du som är intresserad av vem du själv är på riktigt. Du som är redo att göra en förändring i livet. Du som är nyfiken på hur människor egentligen fungerar. Du som vill träffa nya vänner.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Det här kan bli kursen som blir startskottet till ett mer meningsfullt liv för dig!

Ledare

Kursledare är David Helsing, idag livscoach och erfaren inom att leda workshops både i företagsvärlden och inom personlig utveckling. David är verksam på Ängsbacka Kursgård, där han hjälper till att utveckla kursgården och håller workshops. Han har genomgått flertalet ledarskapsutbildningar och är nördigt intresserad av psykologi. David har tidigare lidit av känslan av meningslöshet och svårighet att känna äkta gemenskap med andra, och ser fram emot att få dela med sig av sig själv, inspirera, och utforska livet tillsammans med deltagarna.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabartt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.
  • Läs mer om delbetalning under våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 900 kr

Summa: 1 900 kr

Utforska ämnesområde