Ort
Varberg
Startdatum
25 Jan 2024
Tid
17:30-19:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
40597
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

En introduktionkurs till manus och skådespel för film på sex tillfällen.

Välkommen till en sexdelad introduktionskurs i manus och skådespel för film! Denna kurs är en inspirerande resa in i världen av filmmanus och skådespeleri, där du kommer att få en fördjupad förståelse för grunderna i att skriva manus och att gestalta karaktärer på film. Genom interaktiv undervisning och praktiska övningar kommer kursen att vägleda dig genom essentiella tekniker och verktyg som behövs för att skapa trovärdiga berättelser och karaktärer för filmens värld. Låt oss tillsammans utforska de spännande elementen inom filmmanus och skådespeleri!

För vem?
Detta är en introduktionskurs så du behöver ingen tidigare erfarenhet.

Upplägg och innehåll
Lär dig grunderna i dramaturgi och skrivande för film och skriv ditt eget kortfilmsmanus, tre tillfällen med manusförfattaren Albin Glasell. Scener ur manusen filmatiseras sedan i skådespelardelen utav kursen, som passar dig som är nyfiken på skådespeleri i allmänhet och skådespeleri för film i synnerhet. Under tre tillfällen jobbar vi med grundläggande skådespelarövningar och undersöker filmscener tillsammans.

Efter kursen får ni med er redskapen för att förverkliga era filmdrömmar.

Kursen går en gång i veckan i sex veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Ledarna
Albin Glasell har en lång bakgrund inom musikvideor och kortfilmer och är högskoleutbildad manusförfattare och filmregissör, skolad i Nya Zeeland, uppvuxen i Läjet. Driver filmföreningen Sägen Film sedan 2022. 

Agnes Persson är utbildad skådespelare och jobbar på Teater Halland i Varberg. Hon är en av medlemmarna i Sägen Film, där hon har skådespelat, regisserat, skrivit manus samt gjort kostym.

Inspiration
Yule Cat - Albin regisserar, Agnes skådis.
https://youtu.be/5QrM1pF2cmI?si=eDn-bgrwpLMtOuAp

Mirror Lake - Agnes regisserar.
https://youtu.be/sV46jzTO9-Q?si=zkwrZZI3ILJJAIAL

Material
Penna och block tas med utav deltagaren inför kursen.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
•    Anmälan är bindande
•    Kursens startdatum är preliminärt.
•    Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.
 
Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.
Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/
 

 

Ort

Medborgarskolan Varberg

Ringvägen 114, Varberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde