Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Skådespela framför kameran

Ort
Uppsala
Startdatum
27 Jun 2020
Tid
10:00-15:45
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Lidija Kovacevic
Nummer
63379
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Är du en filmentusiast som drömmer om att en dag stå framför kameran? Förvandla din dröm till verklighet och ta din plats i rampljuset. Nu erbjuds du möjligheten att bekanta dig med filmskapande processen och agera framför kameran. Inga förkunskaper krävs. Ta med ett gott humör, din inre stjärna och stråla.

Innehåll och upplägg

Kursen vänder sig till dig som vill uppleva filmskapande processen och agera framför kameran. Vi spelar in en kortfilm eller sporadiska scener efter önskemål och bekantar oss med filmskapande processen. All material spelas in med smartphone och klipps ihop av kursledare. Materalet går även att använda som showreal om önskas.

Efter kursen kommer du att kunna:

  • Skådespelarövningar
  • Bekantar oss med filmskaparprocessen och förväntningarna på dig som skådespelare på en filminspelning
  • Grundläggande kunskap om begrepp som bild, tagningar, scen osv.

Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:45 båda dagarna.

Vi gör 30 minuters lunchuppehåll när det passar i gruppen.

Kursledare

Lidija är utbildad skådespelerska med erfarenhet från film, teater och regi. Hon har medverkat i ett antal produktioner och frilansat på förskolor och ålderdomshem. Lidija är övertygad om alla vi har en skådespelare inom oss och med rätt verktyg kan vi finslipa vår egna inre stjärna. Nu riktar hon all fokus på dig och din utveckling. Är du redo att stå i rampljuset?

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.
 
Kursmaterial

Manus får du av din kursledare. Allt material spelas in med iPhone/android och klipps ihop av kursledaren. Klädombyten behöver tas med till inspelning av olika scener under samma dag. Kursledare informerar dig om detta.
 
Utvecklingsmöjligheter

Kursen Skådespela framför kameran varvar teori och praktisk övning framför kameran. Materialet kan sedan användas till att klippa ihop en showreal för vidare jobbsökande inom filmbranschen.

Bra att veta

Tillgång till mikrovågsugn finns.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ett ämnesområde