Ort
Stockholm
Startdatum
17 Feb 2024
Tid
10:00-14:45
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Cecilia Alstermark
Nummer
54648
Pris
1 600 kr

Om arrangemanget

Vill du skriva helt prestationsfritt? Prova på att skriva för ökad självkännedom, personlig utveckling, läkning och kreativitet på vår workshop i reflekterande skrivande!

Innehåll och Mål

Längtar du efter att skriva helt prestationsfritt?
Under två lördagar får du prova på att skriva för ökad självkännedom, personlig utveckling, läkning och kreativitet. Du får guidade skrivövningar och behöver inte låta någon annan läsa dina texter. Mellan övningarna pratar vi om våra upplevelser av skrivandet. Forskning visar att det reflekterande och expressiva skrivandet har både psykiska och fysiska hälsoeffekter. Några av dem är starkare immunförsvar, bättre självkänsla och sömn, mindre oro och depressiva symtom samt minskad risk för utmattningssyndrom. Dessutom visar forskningen att även den som är ovan vid att skriva kan få goda effekter av det.

Upplägg

Denna kurs går två lördagar och vi blandar guidade skrivövningar med att prata om vårt skrivande.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Cecilia Alstermark är författare, skrivpedagog och har utbildat sig i reflekterande och terapeutiskt skrivande. Cecilias ledord är kreativt, lustfyllt och prestigelöst. 

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama och Medborgarskolan hittar du många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - grundkurs, Kreativt skrivande och Journalistiskt skrivande.   

Bra att veta 

Kursen går över två lördagar: 17/2 och 24/2. Ta med dig papper och penna. Dator behövs inte.

Denna kurs går även på Kulturama i Hammarby sjöstad den 19/5 och 26/5, för anmälan och info klicka här.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde