Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Skrivarkurs för seniorer - termin 1

Ort
Simrishamn
Startdatum
25 Feb 2020
Tid
13:30-16:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
44016
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Kursen är för dig som vill skriva din livsberättelse. Vi har trevligt och stimulerar varandra till att skriva berättelser som släkt och vänner samt barn och barnbarn kommer att ha stor glädje av.

Om kursen
Vi ägnar oss åt lekfullt skrivande i en tillåtande och uppmuntrande miljö. Övningarna är varierade och innefattar både poesi och prosa. Det finns inga rätt eller fel, utan var och en utforskar de olika teknikerna utifrån sina egna förutsättningar. Högläsande och aktivt lyssnande är ett centralt inslag i kursen. Vi pratar om rutiner, och lär oss att skapa förutsättningar för att få tiden att räcka till. Tillsammans tar vi första steget mot att göra våra skrivardrömmar till verklighet.
Efter kursen kommer du att ha ökad möjlighet och motivation till att fortsätta ha skrivandet som en aktiv del av ditt liv och ha kommit i kontakt med många olika genrer och tekniker.

• Grupperna är små

Så här går det till
10 sammankomster, 2 kurstimmar/gång, med kaffepaus.
Förslag på innehåll:
1. Skriv ditt liv, en berättelse om ditt liv från barndomen, (ett berättararv till barnbarnen med bilder från tiden det begav sig), kanske första kärleken, hur det var att gå i skolan förr i tiden mm.
2. Skriv en dikt om livet.
3. En valfri kort berättelse om ett speciellt minne.
4. Skriv en valfri dikt med hjälp av 4 valfria fotografier som är tagna vid olika speciella tillfällen i ditt liv.

För vem?
Kursen vänder sig till dig som vill skriva av dig dina bästa minnen från livet. Vi har trevligt och stimulerar varandra till att skriva berättelser som barn och barnbarn kommer att ha stor glädje av. Du kan själv välja om du vill skriva för hand eller använda en dator. (Eller kanske en kombination.) Inga förkunskaper krävs.

Material
Inga material, bara nyfikenhet. Du kan själv välja om du vill skriva för hand eller använda dator eller kanske en kombination.
Vill du använda en dator att skriva på, medtag egen laptop.

Ledare
James Kristiansson.
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Bra att veta
Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel. Våra kursledare är noga utvalda och grupperna små.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50.
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.
Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en Kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen!

Fortsättningsmöjligheter
Många av våra kurser finns på nivåer från nybörjare till avancerad och i olika former av fördjupning och specialisering. För möjligheter att bygga vidare på just din kurs – hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs.
Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.
Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan (s)

Stenbocksgatan 3, Järnvägsstationen, Simrishamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ett ämnesområde