Ort
Skövde
Startdatum
7 Okt 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
47608
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Att skriva med kropp och själ, för byrålådan eller en publik, vilket vill du? Vill du komma igång med att skriva för din egen skull eller ser du dig i full färd med att skriva boken som du länge drömt om att skapa? En deckare, roman, kokbok, dina memoarer eller har just du kört fast i din redan påbörjade skrivprocess?

Innehåll

Många idag kända författare har en gång börjat sin karriär med att gå en skrivarkurs, många andra fått tillgång till ett härligt verktyg för själen att få utlopp för det osagda genom det skrivna ordet - när det näst intill terapeutiska flowet infinner sig och den inre berättelsen får eget liv.  

Den här kursen ger dig främst möjligheten att genom praktisk övning, övning och åter övning tillsammans med andra, släppa på självcensuren och låta dina tankar rinna genom armen, ut i handen, via pennan och ned på pappret.

Det är alltid frivilligt att dela de texter som skapas i rummet och vi ägnar oss inte åt att analysera det vi skrivit på impuls eller via fria associationer.

Vi ägnar istället merparten av tiden just till att skriva! Du får tillgång till en uppsjö av olika igångsättningstekniker, kopplade till råd och tips kring hur och på vilket sätt du kan tänka kring olika moment som återfinns i längre texter som noveller och romaner, även om fokus i denna kurs inte ligger på långa texter, textanalyser eller själva hantverket kring författandet av litteratur.

Upplägg

Under kursens sex tillfällen kommer vi pröva skriva personbeskrivningar, dialoger, miljöbeskrivningar, fri dikt och även dikt i bunden form, men viktigare än formen är lusten.

Varmt, varmt välkommen med pennan vässad och suddgummit bortglömt, för här jobbar vi inte med grammatik och rättstavning, det sker i en annan del av skrivarkonstens och författarskapets hantverk.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Karin Kjellkvist har gått Jakobsbergs folkhögskolas 1-åriga Skrivarverkstad, tidigare gett ut kortare texter och dikter, men framför allt de senaste 8 åren ägnat sig åt att arbeta som ledare för kreativt- och terapeutiskt skrivande. Hon är parallellt med sin stora erfarenhet av att leda skrivargrupper, utbildad hälsocoach, stress- och avspänningspedagog, Mindfulnessinstruktör samt diplomerad terapeut inom flera olika discipliner. Med stort engagemang, nyfikenhet och entusiasm hjälper hon dig över trösklar och osynliga hinder i din skrivprocess.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Medtag eget block och penna.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Parkering – Medborgarskolans parkeringsplatser finns utmed långsidan av vår byggnad. Det finns sju markerade platser (närmast infarten från Södra Trängallén) som är skyltade mellan två pilar. Dessa platser är avgiftsfria men man behöver ett parkeringstillstånd dygnet runt. Tillstånden finns att hämta inne till vänster i Medborgarskolans entré. Övriga platser är avgiftsbelagda med Parkster app. Mer information finns på Parksters skyltar. 
    Om platserna är upptagna hänvisat vi till parkeringar utmed gatorna i närområdet eller Mode-parkeringshus vid Resecentrum.
  • Lokalen ligger en trappa upp, hiss finns.
  • Undvik att använda starka dofter på grund av allergier. 

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde