En person arbetar framför en laptop
Kurs

Skrivarkurs, noveller - kreativt skrivande

Ort
Göteborg
Startdatum
14 Nov 2023
Tid
18:45-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Therese Ivarsson
Nummer
33655
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Längtar du efter att förvandla skrivdrömmarna till skrivvana? Har du många påbörjade texter som aldrig blir färdiga eller vill du skriva en bok någon gång men är osäker på var du ska börja? Kanske har du aldrig testat, men är nyfiken.

Innehåll
I den här kursen ges du chans att utforska det kreativa skrivandet samtidigt som du arbetar med en egen novell. Kursen består av praktiska övningar samt att läsa varandras texter och ge respons så att vi utvecklas tillsammans. Du får hjälp och stöd med att utveckla din idé till färdig historia, och feedback under skrivprocessen. Du kan ha en påbörjad historia eller en blank sida, och du väljer vilken genre du vill. Det viktigaste är att du har skrivlust! Under sex träffar tittar vi närmare på novellformen, samt går igenom berättandes byggstenar utifrån gruppens önskemål—till exempel dramaturgi, karaktärer, perspektiv och konflikt. Du får verktygen och modet att berätta, att bli klar, och att komma vidare med ditt skrivande efter kursens slut.

För vem
Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs. Du lär dig grunderna till kreativt skrivande i kursen.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ta med papper, penna och radergummi.
Om du vill använda dig av laptop går det också bra.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​  Kontakta oss för mer information ring 031-7551400.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde