Ort
Gävle
Startdatum
2 Nov 2023
Tid
17:30-20:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
73672
Pris
1 850 kr

Om arrangemanget

Låt din kreativitet och skaparglädje forma en skulpterad figur! Lär dig grunderna att gjuta i gips.

Innehåll

Skulptera och gjuta i gips kan vara både en hobby och ett större projekt. Från små konstnärliga figurer till dekorativa inredningsdetaljer och relieftavlor på väggen. På denna kurs bjuder vi dig att lära tillverka en egen gjutform, gjuta en egen gipsform och skulptera en egen figur, även tillverka en egen texturerad reliefyta i gips.  Här får du tips och råd om hur blandar du gips, hur gjuter du gips, hur tillverkar du en gjutform och hur karvar du i gips. Du även lär dig hur ska du tänka när du gjuter, karvar och målar på gipsytan.

Du kommer garanterat gjuta dina minnen av kreativa stunder. För det är något speciellt när man formar med sina bara händer. 

Upplägg

 • Vi träffas en gång i veckan.
 • 6 tillfällen. 
 • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Alla kommer att skapa utifrån sina egna förutsättningar. 

Kursledare

Du möts av Valentina Brodin som är en erfaren och kompetent pedagog inom konsthantverk. Valentina har en lärarexamen från Uppsala universitet och har arbetat 30 år som slöjd och bildlärare på gymnasiet och grundskolan. För närvarande arbetar hon som bildlärare i Gävle. Hennes fokus ligger på att experimentera och skapa enkelt och uttrycksfullt konsthantverk. I största mån jobbar hon med hållbara och allmänt tillgängliga material på ett kreativt och inspirerande sätt. Det är speciellt för henne – att njuta av processen och få oändliga upplevelser för att minnas. Valentina erbjuder dig att prova på varierande skulpturtekniker och material. Du får alla förutsättningar för ett lyckat kreativt projekt med en konstnärlig kvalité. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår material i kursen. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
 • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
 • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
 • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Kom ihåg oömma kläder.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 850 kr

Summa: 1 850 kr

Utforska ämnesområde