Ort
Stockholm
Startdatum
4 Okt 2023
Tid
15:00-17:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Eva Edberg
Nummer
53127
Pris
2 445 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Har du kommit en bit på vägen med din släkts historia? Då kan det vara dags att bredda kunskaperna ytterligare

Detta är en kurs för dig som redan släktforskat ett tag. Du har kanske stött på problem eller är bara nyfiken på hur du kan gå vidare och hitta helt nya uppgifter. Dina släktingars historia får sammanhang och djup. Det finns mycket att hämta utöver kyrkoarkiven!

Innehåll

Kursen handlar om exempelvis 'fader okänd', soldater i släkten, mantalsskrivning, rättsliga arkiv, gårdar, kartor, inrikes pass, yrkesgrupper, den stora emigrationen och den nya kompletterande DNA-tekniken. Du får också hjälp att hitta i tidningsfloran och vart du ska söka bilder på dina släktingar.

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka och inkluderar ett studiebesök på Stockholms stadsarkiv. Du kommer hela tiden att ha mejlkontakt med dina släktforskningslärare, som också kommer mejla ut veckobrev om det senaste som händer inom släktforskarvärlden.

Vi träffas på onsdagar kl. 15:00-17:30. Aktuella datum: 4/10, 18/10, 1/11, 15/11, 29/11 och 13/12

Förkunskaper

Du behöver ha gått grundkurs och ha stor erfarenhet av att söka information digitalt, samt också att du dokumenterat din forskning i släktforskningsprogram.

Kursledare

Marianne Jonasson och Eva Edberg är båda erfarna kursledare i släktforskning. Marianne har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå. Marianne har fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen och Eva brinner bland annat för soldatforskning och gårdar.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning II - Sök din släkts historia! är det kursmaterial som används och är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Vi använder oss av släktforskningsprogrammen Riksarkivet (gratis) och Arkiv digital. Vi rekommenderar att alla som släktforskar att skaffa Arkiv digital. Det är viktigt att ha båda även om vi forskar i Riksarkivet.

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 295 kr

Materialavgift: 150 kr

Summa: 2 445 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"

Utforska ämnesområde