Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Släktforskning fortsättning steg 2

Ort
Kumla
Startdatum
17 Sep 2018
Tid
09:30-12:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Jeanette Klingberg
Arrangemangsnummer
22702
Pris
1 190 kr

Om arrangemanget

I fortsättningskursen går vi vidare med hur man söker information i olika arkiv och databaser på CD-skivor och Internet. Vi tittar på vad domböcker, sockenstämmoprotokoll, bouppteckningar och generalmönsterrullor har att säga om människorna förr i världen. Och hur tolkar man mantalslängderna?
Handskriftsläsning ingår.


Upplägg
Kurs varannan vecka
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle,

Förkunskaper
Grundkurs i släktforskning samt datorvana.

Kursledare
Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Ev. kostnaden för Arkiv Digital ingår ej.

Tips på vidareutveckling
lästräning med forskning steg 1, håll ordning på släkten med minsläkt, forskarträffar med stöd. Ett erbjudande till dig som gått en kurs i släktforskning på medborgarskolan är att få tillgång till öppen forskarsal. Ett erbjudande att komma och forska med andra som gått kurs och där ni får tillgång till datasalen och möjlighet att hjälpa varandra. Har du frågor kontakta din ledare alt. orebro@medborgarskolan.se


Bra att veta
Vi arbetar i små grupper du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 7, internetuppkoppling och Office 2010. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen. Kursen går varannan vecka


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Medborgarskolan Kumla Centrum

Östra Drottninggatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 190 kr

Summa: 1 190 kr