Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Kumla
Startdatum
24 Sep 2018
Tid
13:30-16:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Jeanette Klingberg
Arrangemangsnummer
22693
Pris
1 650 kr

Om arrangemanget

Vill du göra som kändisarna i "Vem tror du att du är" och ta reda på var du kommer ifrån? Lär dig grunderna till hur du letar reda på dina rötter i kyrkböckerna. Grunderna i att läsa gammal handstil ingår.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle,

Förkunskaper
Inga.

Kursledare
Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 8 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för Arkiv Digital  elevlicens 20 veckor 300: - tillkommer.

Beställ innan kursstart boken Släktforska Steg för Steg av Per Clemensson och Kjell Andersson.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Släktforskning fortsättning, steg 1, steg 2, Lästräning med forskning. Ett erbjudande till dig som gått en kurs i släktforskning på medborgarskolan är att få tillgång till öppen forskarsal. Ett erbjudande att komma och forska med andra som gått kurs och där ni får tillgång till datasalen och möjlighet att hjälpa varandra. Har du frågor kontakta din ledare alt. orebro@medborgarskolan.se


Bra att veta
Vi arbetar i små grupper du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 7, internetuppkoppling och Office 2010. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Medborgarskolan Kumla Centrum

Östra Drottninggatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Utforska ett ämnesområde