Ort
Ängelholm
Startdatum
27 Sep 2022
Tid
10:00-12:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Claes-Göran Edströmer
Nummer
56152
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Släkthistoria är ett fascinerande ämne. Här beger vi oss än en gång ner i de gamla arkiven. Gamla fotografier, brev eller funderingar kring släktens tidigare historia väcker nyfikenhet.

Innehåll och mål
Du kan få veta en hel del genom att intervjua äldre släktingar, men ganska snart måste man gå vidare. Då är arkiven, där de offentliga källorna förvaras, en verklig guldgruva. Ingenstans i världen finns det så goda förutsättningar för att ta reda på sin släkts historia som i Sverige.
Kursen visar dig hur det går till att göra en grundläggande kartläggning av släkten, med hjälp av kyrkoarkiv. Du får kunskap i hur man använder SVAR och Arkiv Digital. Undervisningen sker på PC.

Förkunskaper
Inga förkunskaper inom släktforskning behövs. Vi arbetar med arkiven genom datorerna varför datorvana behövs.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Kursmaterial
Vid starten har ledaren koder för Arkiv digitals elevabonnemang som man då kan få på plats. När man aktiverat sitt abonnemang skickar medborgarskolan en separat faktura på det. Idag är kostanden för "allt-i-ett" abonnemang 425 kr för 13 veckor.

Rabatt hos bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Ort

Medborgarskolan

Åsbogatan 25 A, Ängelholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ett ämnesområde