En släktforskningskurs passar dig som är intresserad av dina rötter och vill veta mer om dina förfäder. Du lär dig metoder och tekniker för att söka information om dina förfäder i arkiv och var på nätet du kan hitta information om varifrån din släkt härstammar. Anmäl dig till en kurs i släktforskning redan idag!

På våra kurser i släktforskning får du lära dig hur man går igenom olika typer av kyrkoböcker samt hur du strukturerar dina släktforskningsresultat. Våra kursledare visar hur man upprättar schematiska uppställningar över dina släktband i form av antavlor och stamtavlor.

Du lär dig tyda gammal handstil

Du får lära dig hur du utnyttjar arkiv och läser gammal handstil. Allt detta samtidigt som du släktforskar i din egen släkt. Informationen som du söker kan finnas i många olika arkiv och det gäller att du vet var du ska söka för att härleda dina släktband.

Kyrkböcker viktiga i släktforskning

I Sverige är det relativt lätt att släktforska då vi har kyrkböcker, som sträcker sig tillbaka så långt som till andra hälften av 1600-talet. I kyrkböckerna kan du hitta födelsedatum, dödsdatum och vigselböcker för att lägga ihop pusslet för din släkt. Mycket har idag digitaliserats och scannats in men det mesta finns bevarat i landsarkivet.

Både för nybörjare och redan kunniga

Vi lär dig hur du går tillväga för att komma framåt i din släktforskning. Vi har kurser i släktforskning som passar både dig som är nybörjare och vill veta mer om din släkt, och dig som vill gräva djupare i det förflutna.

Släktforskning är ett arbete som är nästintill oändligt och du kommer inte bara lära dig mer om dina rötter utan kommer också få en resa i historien.

Vårt utbud inom Släktforskning

Din sökning"" visar 18 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Släktforskning Grundkurs"
Kurs

Släktforskning Grundkurs

Ort: ÖrebroStartdatum: 7 Okt 2024Tid: 09:30-12:00Antal tillfällen: 7 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 730 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Ämnen inom ekonomi och samhälle

Utforska ämnesområde