Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Släktforskning Lästräning med forskning steg 3

Ort
Örebro
Startdatum
11 Feb 2020
Tid
13:00-15:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Jeanette Klingberg
Nummer
42553
Pris
1 320 kr

Om arrangemanget

Vi inriktar oss på att tyda 1700-talsdokument från olika arkiv. Vi hjälps även åt att lösa varandras släktforskarproblem.

Innehåll
Läsa gamla handstilar.

Upplägg
Kurs varannan vecka. Vi tränar på att läsa den gamla handstilen ur olika dokument samt hjälps åt att lösa varandras forskarproblem. Genom det lär du dig att tänka som en släktforskare.

Förkunskaper
För dig som har gått grundkurs och fortsättningskurs, eller har hållit på så du har kommet till 1800-talets början med din forskning men känner att du behöver träna för att komma vidare.

Kursledare
Jeanette har släktforskat sedan 1994. Arbetat som projektledare i 7 år på Örebro Stadsarkiv och drev registreringsprojekten Emi-, och immigrantregister samt register till gamla bouppteckningar för Örebro län som finns bevarade på Uppsala Landsarkiv. Har sedan 2003 jobbat på Medborgarskolan som kursledare i Släktforskning och brinner för sitt ämne. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Forskarträffar med lärsträning, fortsättning steg 1 och 2, håll ordning på släkten med min släkt , forskarträffar med stöd. Ett erbjudande till dig som gått en kurs i släktforskning på medborgarskolan är att få tillgång till öppen forskarsal. Ett erbjudande att komma och forska med andra som gått kurs och där ni får tillgång till datasalen och möjlighet att hjälpa varandra. Har du frågor kontakta din ledare alt. orebro@medborgarskolan.se


Bra att veta
Kostnaden för Arkiv Digital 3 måndaer 349: - ingår ej.

Kurs varannan vecka. Vi arbetar i små grupper du kommer jobba med en dator utrustad med Windows 7, internetuppkoppling och Office 2010. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 320 kr

Summa: 1 320 kr

Utforska ett ämnesområde