Ort
Luleå
Startdatum
28 Okt 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Sten-Ove Eriksson
Nummer
56761
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Har du blivit nyfiken på släktforskning? Släktforskning är ett snabbt växande fritidsintresse både i Sverige och i andra länder, främst tack vare att det blivit så mycket enklare att komma åt informationen digitalt. Kursen passar alla som är nyfikna på sina anor och vill veta mer om sin släkt. OBS! Medtag egen dator.

Strax innan kursstart får du ett meddelande från din kursledare hur du bäst kan förbereda dig inför träffarna.

Att få veta sin egen historia är både givande och spännande, och det roliga är att man själv kan lägga detta pussel av släktens och gångna generationers livsöden.

INNEHÅLL OCH MÅL
Målet för denna kurs är att ge dig en bra start i letandet efter dina anfäder, ge dig kunskap om vilka källor som finns att tillgå, och metoder som kan lösa en del av de mer svåra frågetecknen som dyker upp.

Du får lära dig bland annat om:
Vad är en ansedel, skapa släktträd, tips på var du kan spara ditt släktträd, hur du söker i riksarkivet, historiska kartor, fader okänd, emigrantregistret, Sveriges Dödbok, domböcker. Vi går igenom olika moment och efter det söker du själv på de olika ställen för att hitta dina anor.

UPPLÄGG
Kursen är på 8 träffar och ni träffas en gång/vecka

FÖRKUNSKAPER
Ingen förkunskap krävs.

KURSMATERIAL
Medtag egen dator och anteckningsblock.

KALLELSE/FAKTURA
Du får en kallelse/faktura skickad till angiven e-postadress ca tre veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

BRA ATT VETA
Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Ring oss, 0920-671 00 för mer information.

Glöm inte att läsa våra avbokningsvillkor om du vill avboka din plats!

RABATT HOS BOKUS OCH AKADEMIBOKHANDELN
Under tiden du går kursen hos oss på Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Gå in på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt där hittar du detaljerad information om rabatterna.
 
KURSLEDARE
Sten-Ove Erikson är en van utbildare och intresset för släktforskning kom för dryga sex år sedan. Han ville finna svaret på var mormor Huldas bröder som emigrerade till USA tog vägen. Med tiden ville han även försöka finna nu levande personer till både egna och andras släktningar.  Han har varit egen företagare i många år, men även arbetat som lärare och som instruktör för idrottare (mest fotboll).

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska ledarutbildning som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har även ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla kursledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk och metodisk utveckling.

Glöm inte att läsa våra avbokningsvillkor om du vill avboka din plats!

MEDBORGARSKOLAN OCH FOLKBILDNING
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Luleå

Sandviksgatan 81, Luleå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Relaterade artiklar

Ekonomi och samhälle

Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet

Genom släktforskningen ville de få svar och inblick i sitt romska arv. Men deras historia fanns ingenstans att läsa. Claudia Nordin är en av initiativtagarna ti...

9 november 2020
Läs vidare om "Gipsy Queen värnar om det romska kulturarvet"
Husförhörslängd från 1750-talet.
Ekonomi och samhälle

Studiecirkel med fokus på släktforskning

Britt-Inger Nilsson har sedan länge haft ett stort intresse för släktforskning. Idag hjälper hon andra, via studiecirklar, att få reda på mer om sin släkt och a...

6 april 2020
Läs vidare om "Studiecirkel med fokus på släktforskning"
Ekonomi och samhälle

Släktforska med dna

Intresset för släktforskning ökar, särskilt bland yngre. Digitala arkiv och söksajter har gjort det mycket enklare att hitta sina släktningar. Men ett sätt som ...

24 april 2018
Läs vidare om "Släktforska med dna"

Utforska ämnesområde