En konstnär provmålar på ett papper
Kurs

Sommarkurs i graffitimålning - på laglig vägg i Eskilstuna

Ort
Eskilstuna
Startdatum
27 Aug 2022
Tid
10:00-15:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
71742
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Det här är intensivkurs för dig som vill lära dig att måla graffitti och för dig som redan kommit igång med målandet men som vill utvecklas ytterligare - kanske inom en specifik del inom graffitti. Välkommen!

Innehåll
Kursen ger dig de viktigaste grunderna inom graffiti med fokus på målarglädje. Kursledaren säger att han aldrig träffat någon, som provar graffiti för första gången, som tycker det är tråkigt. Det är helt enkelt väldigt kul att skriva sitt namn väldigt stort.

Precis som med annat målande är skiss, teckning och måleri (med spray naturligtvis) centrala delar även för graffiti. En minst lika viktig del, och själva ursprunget till hela graffitikulturen, är klotter. Lite klotter blir det, främsta i de teoretiska kursmomenten, men fokus ligger på graffitimålningen. Utöver de praktiska delarna med graffitins grunder och olika tekniker, så kommer vi att gå igenom olika stilar och lite graffitihistoria.

Upplägg
Kursen genomförs utomhus vid den lagliga väggen i kommunen. 

Vi träffas utomhus under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:00 båda dagarna. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Demenz är utbildad konstnär med sina rötter i graffitikulturen. Här kan du se hans graffiti https://www.instagram.com/demenzgraffiti/. Han har haft sin examensutställning på Röda Sten Konsthall i Göteborg. Där har han på senare år hållit i flertalet workshops och även föreläst. Måla och teckna och egentligen all typ av färg och form och skapande - har alltid varit Demenz största och viktigaste intresse och blev också fokus för hans utbildning. Demenz läser vuxenpedagogik på Linköpings universitet där han går Folkhögskollärarprogrammet. 

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du behöver ett par olikfärgade sprayburkar. Det kursmaterial du behöver kan med fördel köpas på hlstore.se eller hos någon annan återförsäljare av burkar avsedda för graffiti. De är lättare att måla med, men den största skillnaden mot sprayburkar du köper på bensinmacken eller byggvaruhuset är priset, där de ofta är 3-4 ggr. så dyra. Självklart kan du höra av dig om du har några frågor.

Kläder efter väder då vi är utomhus under hela kursens gång.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi anpassar oss efter vädret och förbehåller oss rätten att ändra eventuellt kurstillfälle vid alltför påfrestande väderlek. Vid ändring meddelas detta via sms till dig. 
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ett ämnesområde