Ett barn spelar piano
Kurs

Sommarläger för barn 9-12: Akustisk gitarr och Keyboard, eftermiddag

Ort
Uppsala
Tid
13:00-15:00
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Oliver Steinvall
Nummer
81204
Pris
1 050 kr

Om arrangemanget

Letar du efter en rolig aktivitet för barn medan du jobbar? Låt barnen gå en kurs i gitarr och keyboard för att lära sig något nytt!

Varför inte lära dig att spela gitarr och piano? I den här sommarkursen lär vi oss ackord från grunden och spelar enkla låtar tillsammans med nya kompisar. 

Innehåll
Här bygger du på din kunskap i notläsning, teori, ackordspel och improvisation. Du kommer bl.a. lära dig:

• De vanligaste ackorden
• Fingersättning
• Melodispel
• Lättare noter
• Grundläggande inställningar

Kursen pågår under en vecka varje eftermiddag, måndag - fredag, samma tid mellan kl 13 och 15, 5 tillfällen totalt.

Ange i meddelanderutan vilken vecka du vill anmäla ditt barn till av v25, v27, v28, v29 och v30.

Varje tillfälle är på 45 minuter i gitarr lektion och 45 minuter i keyboard. Vi tar flera korta vattenpauser också. Vi träffas i liten grupp upp till 6 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. Kursen hålls i Medborgarskolans stora, ljusa spegelsal på Ekeby Bruk 2N.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, den här kursen är för dig som är nybörjare.

Kursledare
Kursledare är Oliver Steinvall. Han har tidigare läst musikteori på Uppsala universitet och fortsätter läsa musiklärarutbildningen på Örebro musikhögskola. En omtyckt och duktig kursledare på Medborgarskolan. Vår ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Du kan med fördel ta med din egen gitarr, men vi har även ett antal gitarrer att låna ut vid behov. Skriv i noteringsfältet vid anmälan om du tar med egen gitarr eller behöver låna en. Keybord finns på plats. 

I vår lokal finns kylskåp och mikro om du vill ta med dig någon mellis. 

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 050 kr

Summa: 1 050 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde