Ort
Göteborg
Startdatum
20 Sep 2023
Tid
18:15-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
33292
Pris
2 850 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Den här kursen är för dig som vill lära dig att sy och anpassa kläder efter din kropp. Den inkluderar både nysömnad, omsömnad och ändringar/lagning.

Innehåll
Den här kursen är för dig som vill lära dig att sy och anpassa kläder efter din kropp. Den inkluderar både nysömnad, omsömnad och ändringar/lagning.
Vad ska du tänka på när du väljer modell, tyg/material och färg utifrån din egen kropp, smak, garderob och tvättvanor? Att hitta rätt bland modeller, material och färger är mycket svårare när du syr själv än om du handlar kläder i en butik. Vilket tyg passar till det plagg du tänker sy går vi igenom tillsammans. 
Vi går igenom lättare ändringar och detaljprover till exempel att fålla en kappa eller att sy i en dragkedja. Mönsterkonstruktionsändringar, att ändra färdiga mönster till dina mått eller att rita mönster från grunden. Vi tittar på sömnads ordningar och andra viktiga detalj att tänka på när vi syr kläder.

Teori varvas med praktik där deltagarna arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångarna sker i både grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens egna önskemål och nivå.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På det viset inspireras och lär vi av varandra.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. För utom tyg och tråd så är det bra att ha med knappnålar, nåldyna, synålar och en liten trådsax.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​ 

Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Molins

Molinsgatan 7, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 850 kr

Summa: 2 850 kr

Utforska ämnesområde