Ort
Umeå
Startdatum
7 Okt 2024
Tid
18:00-20:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
56669
Pris
2 995 kr

Om arrangemanget

Vill du delta i ett unikt evidensbaserat handlingsprogram för egen känslomässig läkning efter dödsfall, separationer och olika förluster händelser som livet gett dig.

Upplägg

Sorgbearbetning är en pedagogisk kurs för att bearbeta och förlösa din tysta sorg efter dödsfall, separationer, mobbing, skillsmässor, sjukdommar, olyckor, utbrändhet, brustna drömmar, och andra förluster. Kursen är utformad för att ge dig kunskap om hur du kan förlösa din ofullbordade sorg för att kunna gå vidare och känna dig mer känslomässigt fri.

Det är mycket i våra liv som får oss att gå igenom förluster. Metoden lär dig ett praktiskt program för att strategiskt hantera de förluster du upplever i ditt liv så du får ett verktyg för att göra avslut, verbalisera och känslomässigt läka. Du kommer att känna dig lättad, mer fri och det gamla tynger dig inte längre. 

Att få göra bra avslut i livet är viktigt vad det än är.

Du kommer under handledning att få utforska dina egna erfarenheter, myter du präglats av, tillfälliga lättnader du använt dig av för att hantera olika situationer. Du får lära dig hur du hittar dina läkande faktorer och sorterar dina relationer.

Under hela kursen är fokuset på dig själv, dina erfarenheter och ditt liv. Du utforskar dem självständigt med handledning från läraren. Metoden är inte någon terapi utan ett sätt att öka din självkännedom om de ofullbordade relationerna du har för att frigöra dig från gamla begräsningar.

Vi träffas vid 8 tillfällen under 8 veckor.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

Kursmaterial

Kurslitteratur är Sorgebearbetning från institutet för sorg.se finns hos internetbokhandlarna. Boken ingår inte i kursavgiften utan den köper du som deltagare själv.

Kursledare

Solkarina Hammare som är kursledare är certifierad via institutet för Sorg i Stockholm. Solkarina har erfarenhet att arbeta med människor individuellt och i grupper sedan 1994 via studieförbund, kommuner, arbetsförmedling och privata företag. 

Läs mer om vår kursledare på: https://www.sorg.se/certifierad-handledare/infosinnligkunskap-com-2/

Har du frågor kontakta:
Victoria Kreuger, verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan
090  77 50 51
073 - 867 60 62
victoria.kreuger@medborgarskolan.se

 

Ort

Medborgarskolan Umeå

Slöjdgatan 2, 1 tr, Umeå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 995 kr

Summa: 2 995 kr

Utforska ämnesområde