Fantastiska, uppskattade funkisaktiviteter
Hos Medborgarskolan i Linköping är de så kallade “funkis-aktiviteterna” en stående punkt på programmet. Det är många aktiviteter som riktar sig till personer me...
Genom Programmet för Sorgbearbetning™ kan du få hjälp att bearbeta den smärta som olika förluster orsakat.
Under åtta tillfällen (två timmar /träff) tittar vi på våra gamla föreställningar om sorg. Därefter tar vi reda på vilka förluster som har påverkat våra liv. Sedan väljer vi en relation att bearbeta och fullborda det som är ofullständigt. Kursen avslutas med att vi skriver ett brev där vi formulerar de tankar och känslor runt relationen som inte tidigare blivit kommunicerade. Till varje träff ges en hemuppgift.
Vi träffas två timmar vid 8 tillfällen. Vi följer kurslitteraturen under kursen och ledaren kommer att guida dig genom varje träff.
All sorg är individuell och det finns ingen sorg som är "för liten". I denna grupp jämför vi inte och värderar inte våran sorg. Detta är en sorgbearbetning i grupp - men din resa är individuell.
Boken Sorgbearbetning av John W James & Russell Friedman ingår i kurspriset och delas ut av ledaren vid första kurstillfället.
I boken beskrivs ett konkret handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster.
För snart tio år sedan drabbades Pernillas familj av en svår olycka, en olycka som förde med sig en stor förändring där hon och familjen under lång tid tvingades att omvärdera det mesta i livet.
För att bearbeta förändringen och sorgen anmälde sig Pernilla sommaren 2022 till en kurs i sorgbearbetning. Kunskapen hjälpte henne att komma vidare och att acceptera det som hade hänt. Livet blev ju inte detsamma, men annorlunda - och faktiskt riktigt bra!
Pernilla har efter sin egen sorg utbildat sig till handledare i sorgbearbetning vid Svenska institutet för sorgbearbetning och hoppas på att kunna hjälpa andra som på olika sätt fastnat i sorg och ältande.
Till vardags jobbar Pernilla som lärare på komvux i Karlstad, hon är också engagerad i anhöriggrupper och föreläser om hur snabbt livet kan förändras när en olycka helt oväntat drabbar en familj.
Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.
Deltagaravgift: 1 700 kr
Materialavgift: 200 kr
Summa: 1 900 kr