Alla kan ”knäppa ett kort” men för att bli riktigt vass på fotografering krävs det kunskap och ett konstnärligt öga. Vill du också lära dig att fotografera? Drömmer du om att kunna fånga ögonblick och återskapa skönheten runt omkring dig i ett fotografi? Vi har massor av nybörjarkurser i fotografering.

Foto nybörjare

Med dagens mobiltelefoner finns det alltid en möjlighet att föreviga ögonblick. Men kanske har du märkt att samma bild kan se olika ut, beroende på vem som tagit den och vilken slags kamera som använts? Med enkla knep kan du höja kvaliteten på dina fotografier till en högre nivå. Kanske vill du använda dig av en enklare kamera, eller lära dig fotografera med en proffskamera för de allra bästa bilderna? I någon av alla våra kurser foto nybörjare får du lära dig grunderna inom fotografering så att du kan briljera med de bästa fotona framöver.

Vad innebär en nybörjarkurs i fotografering?

Har du aldrig fotograferat med en riktig kamera eller vill du lära dig grunderna för fotografering med hjälp av din mobiltelefon? Då passar våra nybörjarkurser i fotografering för dig. Våra duktiga kursledare guidar dig genom fotokonstens grunder, där du kommer att få lära dig alla kamerans inställningar och vad de gör för skillnader. Du får lära dig hur du kan använda ljus och motljus för att skapa olika effekter.

Våra nybörjarkurser i fotografering

I våra kurser som är till för nybörjare som vill lära sig fotografering får du lära dig grunderna gällande kamera och motiv. Kurserna har lite olika upplägg och riktar i vissa fall in sig på fotografering med olika slags kameror. Du får lära dig kamerans inställningar och hur de påverkar bilderna som du tar.

Du kommer även få lära dig hur du ska tänka och placera ditt motiv för att uppnå den perfekta bilden. Vill du lära dig mer om porträtt, naturfotografering eller mer konstnärliga bilder kan du hitta kurser som går på djupet av just det du är intresserad av. Du kan också lära dig mer om redigering och framkallning av fotografier. Vi erbjuder även kurser för dig som vill lära dig ta bättre foton med din mobilkamera.

Kvinna med kamera.jpg
Kvinna med kamera.

Våra kurser finns på flera orter

Bor du i Göteborg, Stockholm, Malmö eller Uppsala och vill gå en grundkurs i fotografering? Våra kurser finns i landets större städer, men även på fler orter spridda över hela vårt avlånga land. Hittar du ingen kurs som passar dig i närheten av där du bor? Vårt mål är att alla ska ha rätt till ett rikt och bra kursutbud och därför utökar vi ständigt med fler kurstillfällen samt antalet orter som kurserna arrangeras på.

Distanskurser och online

Vi erbjuder även fotokurser på distans. Titta i vårt utbud för att se om det finns någon som passar just dig.

Fortsättningskurser

Är du redan en duktig fotograf som vill ta dina kunskaper till en ny nivå? Titta gärna i vårt utbud för Foto fördjupning. Se gärna övriga kurser inom det bredare området kommunikation.

Wagtail-3000x1500-Idas-bästa-fototips-compressor.jpg
Snygg selfie

Priser och kostnader

Vi erbjuder olika typer av nybörjarkurser inom fotografering. Priser och kostnader skiljer sig och du hittar dessa uppgifter på respektive kurssida. På kurserna varierar kostnaderna för teknik och material något, men generellt sett så ska du själv ta med dig kamera och övrig utrustning som behövs. Du kommer även få tips gällande vilken utrustning som kan passa för dig, så att du kan göra säkrare och mer passande inköp framöver.

Hitta en kurs som passar dig, packa kameran och kanske en vän som också vill lära sig allt om fotografering och bli en i vårt glada fotograferande gäng. Du hittar all information du behöver på sidan för respektive kurs. Där finns priser och övriga specifikationer. Det enda du behöver göra är att boka och dyka upp.

Välkommen till oss på Medborgarskolan hälsar vi och våra duktiga kursledare inom fotografering för nybörjare!

Vårt utbud inom Foto nybörjare

Din sökning"" visar 39 resultat i

Sortera på:

Läs vidare om "Foto grundkurs"
Kurs

Foto grundkurs

Ort: FalunStartdatum: 16 Sep 2024Tid: 18:00-19:30Antal tillfällen: 5 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 495 kr
Läs vidare om "Foto grundkurs"
Kurs

Foto grundkurs

Ort: FalunStartdatum: 6 Maj 2024Tid: 18:00-19:30Antal tillfällen: 5 st tillfällenDagar: MåndagarPris: 1 495 kr
Läs vidare om "Foto - Grundkurs"
Kurs
Nyhet

Foto - Grundkurs

Ort: LudvikaStartdatum: 8 Maj 2024Tid: 18:00-20:15Antal tillfällen: 6 st tillfällenDagar: OnsdagarPris: 1 450 kr
Läs vidare om "Fotoklubben Ögonblicket"
Kurs

Fotoklubben Ögonblicket

Ort: YstadStartdatum: 31 Jan 2024Tid: 18:30-20:00Antal tillfällen: 10 st tillfällenDagar: Tis, OnsPris: 0 kr

Ämnen inom film och foto

Utforska ämnesområde