Startdatum
6 Jan 2025
Tid
10:00-13:30
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Roberto Muñoz Gomez
Nummer
56050
Pris
2 500 kr

Om arrangemanget

En annorlunda semester! Spanska för nybörjare, intensivkurs i Torrevieja (20 studietimmar) i en vecka. Lär dig spanska i Spanien i Torrevieja, under den spanska solen, vid de fina stränderna medan du njuter av en härlig paella eller ett glas sangria. En annorlunda sommar för att lära sig spanska. ¡Bienvenidos!

Var med om en annorlunda sommar då du kan lära dig spanska via studier med fritidsaktiviteter och kulturupplevelser, så att du får ut det mesta av din semester. Du kommer att göra snabba framsteg och att förälska dig i den rika varierande kulturen och bli en del av lokalbefolkningen och den spanska livsstilen.

Torrevieja är en mindre stad i provinsen Alicante, beläget på Costa Blanca i sydöstra Spanien. Stadens långa och mjuka sandstränder, palmkantade strandpromenad, bred kulturscen, konstgallerier, mm. gör Torrevieja till en inspirerande plats att studera spanska på.

Kursen Spanska för nybörjare, intensivkurs i Torrevieja är en nybörjakurs speciellt utformad för vuxna som vill lära sig spanska. Du får grundläggande kunskaper i spanska, så att du kan klara dig i enklare situationer och får en fast grund att bygga vidare på. Du kommer snabbt igång med enkel vardagskommunikation.

Kursen vänder sig till dig som aldrig har läst spanska tidigare och vill lära dig språket från grunden och snabbt komma igång.

Innehåll

Det bästa sättet att lära sig språk tycks vara att leva livet på språket där språket lever, det vill säga att bo på ett ställe där språket talas. En spanskkurs i Spanien är en unik möjlighet att göra snabba framsteg eftersom den låter dig dagligen omges av språket. Utöver allt detta kommer du att få uppleva spansk kultur med dess unika traditioner och livsstil.

En kurs för dig som är nybörjare. Redan från början tränar vi på att muntligt använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i hör- och läsförståelse, skrift och grammatik och en bra start på ditt ordförråd. Dialogerna utspelar sig i situationer man hamnar i som turist; på hotell, restauranger, flygplatser, tåg, bussar och affärer.

Du lär dig bland annat:

 • Hälsningsfraser, att presentera dig, att säga varifrån du är och vilka språk du pratar, att fråga om nationalitet och varifrån någon är, att ta reda på vilka språk som talas var.
 • Fråga och berätta om familj, civilstånd, barn och släkt.
 • Fråga och berätta om ditt yrke och arbete.
 • Berätta hur gammal du är och fråga om hur gammal en annan person är.
 • Berätta om var du bor och om din bostad.

Upplägg

Kursen omfattar 4 x 45 min per dag, vi träffas från måndag till fredag under 1 vecka.
 
Kursen kombinerar språkundervisningen med intressanta kulturbesök och utflykter.
 
Vi erbjuder flera fritidsaktiviteter, inklusive guidade turer i staden och dess omgivningar, matlagningskvällar, konserter och mycket mer.
 
Sociala/kulturella aktiviteter:
 • Välkomstkväll – välkomstdrink och tilltugg ingår.
 • Guidad Tapas Tour – vi smakar på traditionella tapas och upptäcker lite den spanska livsstilen.
 • Vi smakar på spansk husmanskost på en genuint spansk restaurang.
 • Vi lagar tillsammans en typisk paella.
 • Utflykter till närliggande platser.
 • Vi njuter av musiken på en konsert.
 • Vi avslutar vår kurs med en avskedsmiddag.

Kostnader för transport, biljetter, mat och dryck tillkommer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i spanska behövs. Kursen vänder sig till dig som aldrig har läst spanska tidigare och vill lära dig språket från grunden och snabbt komma i gång.

Kursledare

Roberto Muñoz brinner för språk och delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Han har många års erfarenhet som lärare och håller kurser i spanska, allt från nybörjar till avancerad nivå.

Roberto har jobbat som kursledare på Medborgarskolan i nästan 20 år och tycker att Medborgarskolan är en plats där man kan lära sig språk på ett roligt och lekfullt sätt. Det är därför vi vill gå ett steg till, och ha sommarkurs i Torrevieja i Spanien där han bor en del av året sedan flera år tillbaka.
Robertos motto är: ”Att lära sig ett nytt språk är det bästa sättet att lära känna världen, ett fönster till en ny kultur.”

Det är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial

"Se habla español" - specialmaterial svenska-spanska, ingår i kursavgiften.

Kurslokal

Almudena 44, Torrevieja. Nära busstationen och Playa del Cura

Boende

Vi hjälper dig med att boka boende om du vill.

Vi rekommenderar dig boende i delad lägenhet med andra kursdeltagare. Du delar lägenhet med 2-4 kursdeltagare. Du kan välja mellan att ha eget sovrum eller att bo i dubbelrum i lägenheten. Vardagsrum, kök, badrum och terrass delas. Det finns lägenheter med två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar.
För all praktisk information och frågor kan du skicka till: roberto.munoz@medborgarskolanstockholm.se
 

Dubbelrum per person: 190 € /vecka

Enkelrum: 300€ /vecka

Extra natt: 40 € per person i dubbelrum och 60€ i enkelrum.

Städning ingår i slutet av vistelsen.

Sängkläder och handdukar ingår.

Lägenheterna har tvättmaskin, AC och WIFI.

Övriga kostnader (el, vatten, gas) ingår i priset.

Deposition
Depositionsavgiften är 100€ och betalas vid ankomsten (kontant eller genom banköverföring) och återbetalas vid avresan under förutsättning att allt är i ordning.

Transport till och från flygplatsen
Du kan begära transport från flygplatsen till det arrangerade boendet för 50€, och från boendet till flygplatsen. 10€ extrakostnad mellan kl 23.00 och 08.00.

Pris

Deltagaravgift: 2 500 kr

Summa: 2 500 kr

Utforska ämnesområde