Ort
Halmstad
Startdatum
6 Sep 2023
Tid
18:40-20:10
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Helena Wåhlin Landa
Nummer
33199
Pris
1 450 kr

Om arrangemanget

Spanska är ett av världens största språk och talas som modersmål av hela 386 miljoner människor. I norden förknippas språket ofta med ett av våra mest beresta resmål, Spanien. Att kunna göra sig förstådd på spanska ger din resa ett mervärde och öppnar upp för att upptäcka mer av den spanska kulturen.

Innehåll
En kurs för dig som är helt nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du kommer bl.a. lära dig:

  • Hälsa och säga adjö
  • Fråga hur någon mår
  • Ge och förstå vägbeskrivningar 
  • Be om något
  • Handla i butik och på restaurang 
  • Veckodagar, klocka och tid.

För vem
Denna språkkurs är en nybörjarkurs så du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Helena Landa har haft språk som passion sedan barnsben. Hon är född och uppvuxen i Sverige men har spenderat hela sitt vuxna liv i USA där hon haft sina språk och världen som arbetsfält. Hennes största passion är den latinska kulturen från Spanien, Sydamerika och USA.  Helena är en förespråkare för det livslånga lärandet och den ständiga nyfikenheten på kunskap. Hon har kandidatexamen i ekonomi, franska, spanska och engelska och arbetar idag som språklärare. Helenas motto är: ”Det är aldrig för sent att lära sig något nytt.”

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt och har minst genomgått Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken Caminando 1, 4:e upplagan. ISBN 9789127437142. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com. 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​ 

Inspiration
Läs om hur språk får hjärnan att växa www.medborgarskolan.se/var-varld/sprak/nya-sprak-far-hjarnan-att-vaxa

Läs om Johan och Sonja som träffade varandra på språkkursen www.medborgarskolan.se/var-varld/sprak/vi-fann-varann-pa-sprakkursen

 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 450 kr

Summa: 1 450 kr

Utforska ämnesområde