Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Speedkurs: Dansa Afrokubansk Folklore

Ort
Uppsala
Startdatum
30 Aug 2020
Tid
13:15-14:15
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
64956
Pris
145 kr

Om arrangemanget

Vi utforskar de olika formerna för afro-kubansk danstradition. Hitta dansglädjen medan du rör på hela kroppen i takt till den härliga musiken!

Nyhet! En speedkurs är för dig som är nyfiken att lära dig något nytt och vill fördjupa dig i ett ämne på relativt kort tid. En speedkurs är fortfarande lika rolig och kvalitativ som våra längre kurser men på jämförelsevis kortare tid.

Innehåll och upplägg

Tillsammans utforskar vi de olika formerna för afrokubansk danstradition. Samtidigt som vi övar olika rörelser som representerar Orishas (gudar från de afrikanska traditionerna till Kuba), kommer vi att beröra dess historia och dess betydelse för varje rörelse. Varje gud har sin egen dans, rytm, sång, element, attribut och färg. Det finns både kvinnliga och manliga Orishas.

Afrokubansk folklore omfattar bland annat danser från bantu-stammen i Kongo och danser från Yoruba-stammen i Nigeria. Bailes Congo är danser från Bantu-stammen och danserna har en annan karaktär, med väldigt medryckande och med starka rytmer och rörelser.

Baserat på varje dansares skicklighet, kunskap och erfarenhet ger kursen dig möjlighet att förstå dans genom rörelsens kvalitet och kulturella sammanhang.

Detta är en speedkurs, vilket innebär att kursen bara går under ett tillfälle.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Det kommer vara en öppen nivå och du behöver inte ha dansat afrokubansk tidigare men det underlättar om du har någon form av dansvana.

Kursledare

Birgitta Monserrat har många års erfarenhet av att leda salsa och andra dansstilar. Birgitta började dansa Colombiansk folklore och latinamerikansk populär dans med dansteatergruppen "Laberinto". Som dansare har Birgitta frilansat med olika salsaorkestrar och dansgrupper i Sverige, Polen och Finland. Sedan 2002 är hon koreograf, konstnärlig ledare och dansare för dansgruppen Cubaney Dance Co, som genomför shower i form av afrokubansk folklore och Salsakabaréer. Hon har uppträtt i flera TVproduktioner såsom Talang 2008  m fl.   

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial

Inget kursmaterial krävs för kursen.

Bra att veta

Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Dusch och omklädningsrum finns.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 145 kr

Summa: 145 kr

Utforska ett ämnesområde