En vävstol i fokus
Kurs

Spinnöto på Närsjögården med övernattning

Ort
Nås
Startdatum
18 Feb 2023
Tid
09:00-17:00
Dag
Lördag
Nummer
77312
Pris
3 900 kr

Om arrangemanget

Kurs i spinnande av garn med SM vinnaren i garnspinning Stefan Moberg i Nås.

Innehåll

Fördjupningskurs i att spinna på spinnrock. Vi träffas under en helg i natursköna Nås. Vi startar på lördagen klockan 09:00 och då börjar vi med en fika. Därefter trampar vi igång spinnrockarna under ledning av Stefan Moberg.

Upplägg

  • Pauser för lunch och eftermiddagsfika innan dagen avslutas klockan 17:00.
  • Priset inkluderar övernattning.
  • På söndagen spinner vi mellan 08:30-15:00 med avbrott för förmiddagsfika och lunch.

Förkunskap

Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i att spinna på spinnrock. Du ska minst ha spunnit 1 hekto tvåtrådigt garn.

Kursledare

Stefan Moberg, vävare och spinnare som bland annat vunnit pris i Spinn-SM. Stefan är också verksam på Sätergläntan.

Kursmaterial

Medtag egen spinnrock samt ull. I samarbete med Gudruns Ullbod kommer det även att finnas spinnrockar och andra tillbehör från Ashford att prova på plats. Ull från Gudruns Ullbod kommer att finnas till försäljning.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Plats: Sandnäsgården i Nås
  • Datum: 18-19 februari 2023
  • Tider: Lördag: 09:00-17:00 Söndag: 08:30-15:00

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Andreas Bajer på 0760163221. eller andreas.bajer@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Sandnäsgården

Närsjövägen 79, Nås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 900 kr

Summa: 3 900 kr

Utforska ämnesområde