Start date
17 Sep 2024
Time
17:00-18:30
Day
Monday
Occasions
1 st
Arr nr
56623
Price
0 kr

About event

Följ med på en stadsvandring genom Gamla stans historia för att lära känna staden och öva på svenska samtidigt!

Upplägg

Under denna 90 minuter långa stadsvandring erbjuder vi en chans att utforska Stockholm och öva svenska språket samtidigt! Vi varvar guidningen med samtal om de olika platserna vi besöker. Vår vandring börjar i Gamla Stan, där vi utforskar stadens grundande och medeltida historia, samt diskuterar vilka folk och religioner som tilläts eller inte tilläts i staden. Vi kommer också att lära oss om handelns utveckling och betydelse. Vi fortsätter vår vandring till Gustav Adolfs Torg, och på vägen passerar vi historiska portar, gamla hus och källare, samt får se Nobelmuseet från utsidan och Kungliga slottet. Vi kommer att prata om hur Slussen fungerar och varför den är så viktig för staden. Vår tur avslutas vid Kungsträdgårdens tunnelbanestation, där vi ser övergången till det moderna Stockholm med företag som IKEA och Spotify. Det kan även komma att dyka upp flera lämningar som vi kikar på! Men vad vi vill utforska extra noggrant och lära oss om, bestämmer vi tillsammans i gruppen!

Vandringen är främst till för dig som vill lära känna Stockholm och öva på svenska samt för dig med andra särskilda skäl. exempel om du står långt ifrån arbetsmarknad, har försörjningsstöd, har LMA-nummer/samordningsnummer, saknar ekonomiska resurser eller övriga skäl som kan motiveras.

Praktisk Information

Mötesplats: Slottsbacken vid den stora Obelisken, bakom Storkyrkan

Datum 17 september kl 17.00-18.30

Kostnad: Gratis 

Vi kan stöta på både trappor, backar och kullerstenar – bra skor är en riktigt god idé.  Tiden kan komma att ändras på grund av väderleken.

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Anmälan om du har samordningsnummer eller svenskt personnummer

Om du har ett LMA-nummer kan du anmäla dig via vår hemsida. För deltagare med svenskt personnummer eller samordningsnummer, vänligen maila ditt personnummer eller samordningsnummer, fullständiga namn, adress, telefonnummer och e-postadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se 

Intyg
Ett intyg kan utfärdas på att du har deltagit i vandringen om du deltar.

Arangemanget görs med stöd av Stockholm stad

Kom och lär känna Stockholm bättre, träffa nya människor och öva din svenska!

Utforska ämnesområde